Görüş Bildir
Haberler
CHP'den Sigortalı Askerlik Önerisi

CHP'den Sigortalı Askerlik Önerisi

Zwiadowcy
12.09.2015 - 00:39

CHP İstanbul Milletvekili M. Akif Hamzaçebi, yüzbinlerce askeri ilgilendiren bir kanun teklifi hazırlayıp sundu.

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, er ve erbaşların askerlikte geçen sürelerinin sigortalı sayılarak primlerinin devlet tarafından ödenmesi, askerden dönüp iş bulamayanlara altı ay süreyle işsizlik sigortasından işsizlik ödeneği verilmesi ve er ve erbaş harçlıklarının da 10-13 kat artırılmasını teklif etti. Hamzaçebi,  Er ve Erbaş Harçlıkları Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına ilişkin yasa tekliğini TBMM Başkanlığına sundu.

Hürriyet’te yer alan habere göre, Hamzaçebi, kanun teklifinin genel gerekçesinde “Bilindiği üzere askere alınan erbaş ve erler hayatlarının en verimli döneminde vatani görevlerini yapmaktadır. Askerlik hizmeti süresince erbaş ve erler ailelerine destek olamadıkları gibi ailelerine mali açıdan yük olmaktadırlar. Özellikle düşük gelirli aileler için çocuklarının 12 ay gibi uzun bir süre evlerinden ve ailelerinden ayrılmaları hem ailelerini gelir desteğinden yoksun bırakmakta hem de çocuklarının askerlik hizmetinden doğan zorunlu giderlerini karşılamak üzere fazladan harcamalara katlanmak zorunda kalmalarına sebep olmaktadır” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

SİGORTALARI ASGARİ ÜCRET ÜZERİNDEN YATACAK

Hazırlıkları uzun bir süredir devam eden yasa teklifiyle, erbaş ve erlerin askerlik hizmetine girdikleri tarihten itibaren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında sigortalı sayılmaları öngörüldü. Sigortalı sayılan erbaş ve erlerin asgari ücret üzerinden hesaplanacak sigorta primleri bütçeye konulacak ödenekten karşılanacak.

ASKERLİK SONRAKİ İŞSİZLİK ÖDENEĞİ ALABİLECEKLER

Askerlik hizmetini tamamladıktan sonra İŞKUR’a şahsen başvurarak yeni bir iş almaya hazır olduklarını kaydettiren işsiz gençler, çalışma ve pirim ödeme gün sayısına koşulları aranmadan işsizlik sigortasından yararlanabilecekler. Bu durumdaki gençlere askerlik hizmetini tamamladığı tarihten itibaren altı aya kadar süreyle işsizlik ödeneği ödenecek.

Kaynak: http://www.sozcu.com.tr/
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0