Görüş Bildir
Haberler
CHP'den Onur Yürüyüşü Tehdidine Yanıt: 'Asla Seyirci Kalmayacağız'

etiket CHP'den Onur Yürüyüşü Tehdidine Yanıt: 'Asla Seyirci Kalmayacağız'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, 26 Haziran'da yapılacak olan LGBTİ Onur Yürüyüşü'ne Alperen Ocakları'nın yaptığı 'İzin vermeyeceğiz' tehdidine yanıt verdi. Böke, 'Birkaç gün sonra gerçekleşecek olan LGBTİ bireylerinin Onur Yürüyüşü'ne karşı, bir mafya grubu çıkmış, bu yürüyüşe engel olacağını açıkça ifade ediyor. Takipte olduğumuzu da buradan açıkça ifade ediyoruz. Aynı olmayacağız, farklı olacağız, farklılıklarımızla birlikte yaşayacağız' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Böke, Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne şehit cenazesinde atılan mermiyle ilgili konuşarak, 'Bir şehit cenazesinde Genel Başkanımızın önüne bir mermi atıldı. Bu mermi atılma protestosundan sonra iktidarda olanlar, bu konuyla ilgili ancak birkaç gün sonra açıklama yapabildiler.

İşte bu mafyavari tutumları ve çakallıkları destekleyen bu sessizlik, bugün yeni çakalvari tavırların ortaya çıkmasına sebep oluyor. Bizler farklılıklarımızla yaşamak istiyoruz' dedi.

"Aynı olmayacağız, farklı olacağız"

"Aynı olmayacağız, farklı olacağız"

LGBTİ bireylerin düzenleyecekleri Onur Yürüyüşü’ne yönelik Alperen Ocakları'nın ’Yürütmeyiz’ söylemlerini eleştiren Böke şunları söyledi:

'Birkaç gün sonra gerçekleşecek olan LGBTİ bireylerinin Onur Yürüyüşü’ne karşı, bir mafya grubu çıkmış, bu yürüyüşe engel olacağını açıkça ifade ediyor. Buradan Türkiye’nin hukuk kurumlarına sesleniyor. Takipte olduğumuzu da buradan açıkça ifade ediyoruz. Aynı olmayacağız, farklı olacağız, farklılıklarımızla birlikte yaşayacağız. Tek bir yurttaşın bile farklılıklarından dolayı hakarete uğramasına, tehdit edilmesine asla seyirci kalmayacağız.'

Öte yanda dün de Müslüman Anadolu Gençliği isimli bir grup LGBTİ yürüşüşüne 'karşı' çağrıda bulunmuştu.

Grup, nefret söylemi içeren çağrısında halkı yürüyüşe müdahaleye davet etmişti.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
652
258
141
76
22
13
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Prenses Adora

9 yaşındaki çocuğun tecavüze uğrayıp başının taşla ezildiği bir ülkede hala çıkıp ahlaktan bahsediyor çapsız homofobikler! Ülkede ahlak vardı da cinsel kimli... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Helal olsun birinin çıkıp açıkça söylemesi gerekiyordu. Siyaset katmadan insan için.

Freya

Bravo CHP'ye böyle cesur davransınlar işte insan haklarını savunmak konusunda.