Görüş Bildir
Haberler
CHP'den ‘Medyaya Baskıları İnceleme Komisyonu’

CHP'den ‘Medyaya Baskıları İnceleme Komisyonu’

ATKN
01.09.2015 - 12:16 Son Güncelleme: 01.09.2015 - 13:14

CHP operasyonlar ve 'medya üzerindeki baskıları' incelemek üzerine 'Medyaya Baskıları İnceleme Komisyonu' adlı bir komisyon kurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun koordinasyonundaki komisyonda, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Eren Erdem yer aldı.

Komisyon, bugün saat 14.30'da Bugün, ardından Sözcü ve Cumhuriyet gazetelerini ziyaret edecek. Komisyonun çalışmaları, yarın, Zaman ve Taraf Gazeteleri ile diğer bazı medya kuruluşlarına ziyaretle sürecek. 

Medya üzerindeki baskıları, bu baskıların haber-yayın politikasına etkilerini, haksız rekabet uygulamalarının mali sonuçlarını medya yöneticilerine sorup görüş alacak olan komisyon, yarın saat 16.00'da meslek örgütü temsilcilerinin de katıldığı bir toplantıda, çalışmalarını, Türkiye Gazeteciler Cemiyetine aktaracak.

Açıklamada, Medyaya Baskıları İnceleme Komisyonu'nun, ifade özgürlüğü ve toplumun haber almasına engel oluşturan baskıların hemen sonlandırılması, hukuksuz uygulamalardan kaçınılması çağrısına da yer verildi.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0