Görüş Bildir
Haberler
CHP'den Kılıçdaroğlu'na Soruşturmaya Tepki: ‘Cumhuriyet'in Savcısı Olun, Cumhurbaşkanı'nın Değil’

CHP'den Kılıçdaroğlu'na Soruşturmaya Tepki: ‘Cumhuriyet'in Savcısı Olun, Cumhurbaşkanı'nın Değil’

Onedio Medya
18.01.2016 - 14:45

Düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili sözlerine yönelik soruşturma başlatılmasıyla hakkında açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 'Cumhuriyet'in savcısı olun. Siz Cumhurbaşkanı'nın savcısı değilsiniz. Siz Cumhuriyet'in savcısısınız. Bu cumhuriyet Cumhurbaşkanı'nın Cumhuriyet'i değil' dedi. CHP'li Tezcan, Kılıçdaroğlu hakkında başlatılan soruşturma için HSYK'ya şikayette bulunacaklarını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP'li Tezcan, partisinin 35'inci Olağan Kurultayı'nın sona ermesinin ardından CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında listelerin kısmen belirlendiğini söyledi. Tezcan, 'Bugün sabah saatleri itibariyle listelerimiz aşağı yukarı belirlendi. İlçe Seçim Kurulu'nun mazbatayı hazırlama sürecini bekliyoruz. 2 günlük bir itiraz süreci var. Bu sürecin sonucunda kesinleşip mazbatalar verilecek' ifadelerini kullandı. 

Düzenlediği basın toplantısının amacının kurultay değerlendirmesi olmadığını vurgulayan Tezcan, CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik 'diktatör bozuntusu' sözleri nedeniyle 'Cumhurbaşkanına alenen hakaret' suçundan başlatılan soruşturma için toplantıyı düzenlediğini dile getirdi.

Tezcan, şunları söyledi: 

'Soruşturmayı başlatan savcının hukukçuluğunu merak ediyorum'

Bu soruşturma bu yaşanan süreç Türkiye'ye nasıl bir deli gömleği giydirilmeye çalışıldığının çok açık göstergesidir. Türkiye nasıl bir cendereye sokulmak isteniyor, bunu çok açık şekilde görüyoruz. Bu işin hem hukuk karşısında değerlendirmesi hem siyaset karşısında değerlendirmesi var. Ben bu soruşturmayı başlatan savcının hukukçuluğunu merak ediyorum. Sayın Genel Başkanımız TBMM grup toplantısında defalarca Cumhurbaşkanı'na 'diktatör bozuntusu' ifadelerini kullandı. Çok açık.

'Evet Türkiye'de bir diktatör bozuntusu var'

'Evet Türkiye'de bir diktatör bozuntusu var'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan

Ana muhalefet partisinin genel başkanı TBMM'deki konuşmalarında net biçimde Türkiye'nin önemli bir siyasal sorununu hak edilen ifadeyle dile getirmiş. Evet Türkiye'de bir diktatör bozuntusu var ve bunun böyle ifade edilmesi Sayın Genel Başkanımızın nezaket sınırları içerisinde söylediği bir söz.

TBMM'de söylenen sözlerin dışarıda tekrarı halinde mutlak dokunulmazlık kapsamında sayar. Sorumsuzluk deriz. Soruşturmayı başlatan savcılara hukukun en temel kuralını hatırlatıyorum. Mutlak sorumsuzluk kapsamındadır. Bunun dışarıda tekrarı halinde de soruşturma başlatamazsınız. Bırakın dokunulmazlığın kaldırılması, fezleke düzenlenmesini soruşturma dahi başlatamazsınız.

'Siz Cumhurbaşkanı'nın değil Cumhuriyet'in savcısısınız'

Savcıya şunu söylemek zaruret. Cumhuriyet'in savcısı olun. Siz Cumhurbaşkanı'nın savcısı değilsiniz. Siz Cumhuriyet'in savcısısınız. Bu Cumhuriyet Cumhurbaşkanı'nın Cumhuriyet'i değil. Bu devletin görevlileri Cumhurbaşkanı'nın kulu değil. Cumhurbaşkanı sistemin patronu, yargı da Cumhurbaşkanı'nın kölesi değil. Ama görüyoruz ki Türkiye hızlı bir şekilde patronaj rejimine doğru hızla sürükleniyor. Patronlu bir rejime doğru Türkiye'yi taşıma hevesi var. Cumhurbaşkanı kendini patron gibi sanıyor ve işin ilginci devletin, yargının başındaki isimlerin bir kısmı dahil olmak üzere Cumhurbaşkanı'nı patron gibi sanmaya başlamışlar böyle bir sistem yaratılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'HSYK'ya gerekli şikayette bulunacağız'

'HSYK'ya gerekli şikayette bulunacağız'

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nu göreve çağırıyoruz. Çok açık şekilde Anayasa'yı ihlal eden bu savcılarla ilgili işlem yapmak zorundadırlar. Bununla ilgili HSYK'ya gerekli şikayette de bulunacağız.

'Anayasa'da tarif edilen Cumhurbaşkanı şu anda yoktur'

TCK'nın 299'uncu maddesi Anayasa'ya saygılı, namusu ve şerefi üzerine ettiği yemine saygılı, niteliklerine uygun Cumhurbaşkanı'nı korumak için düzenlenmiş bir hükümdür. Önüne gelene hakaret eden, aydınlara hain diyen, milletiyle kavga eden, genlerine çapulcu diyen, gazeteciye tasmalısınız imasında bulunan, çatışmanın parçası olmuş Cumhurbaşkanı'nı korumak için konmuş bir hüküm değildir. Anayasa'da tarif edilen bir Cumhurbaşkanı şu anda yoktur. Anayasa'da tarif edilen Cumhurbaşkanı'nı koruyan TCK'nın 299'uncu maddesinin de uygulanabilirliği fiilen ortadan kalkmıştır.

'Patronlu rejimin köleleri'

Dünyanın hiçbir demokrasisinde siyasetçinin özellikle de ana muhalefet partisinin genel başkanının özellikle de parti kurultayında yaptığı bir konuşmada siyasi olarak pozisyonunu belirlemiş Cumhurbaşkanı'nı eleştirmesi yargının soruşturma konusu yapılamaz. Bunu yapanlar savcı değildir. Bunu yapanlar köledir. Patronlu rejimin köleleridir.

Hiç şüpheniz olmasın. CHP kendi zenginliği içerisinde tartışma sürecini demokratik bir olgunlukla bitirmiştir. Hep beraber bu hedefler doğrultusunda yolumuza devam edeceğiz.

'Tazminat davası açabilir, kaybedeceğine inanıyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açtığı 100 bin liralık tazminat davası sorulan Tezcan, 'Tazminat davası açabilir. Yargı bununla ilgili yargılamayı yapar. Kararı verir. Bugüne kadar çok sayıda 100 bin liralık tazminat davası açtı. Hemen hemen tamamına yakınını kaybediyor. Bunu da kaybedeceğine inanıyoruz. Kazanmış kaybetmiş önemli değil. Burada önemli olan şey, tarihimizde çok siyasi lider geldi geçti. Rahmetli Süleyman Demirel kendiyle ilgili karikatürleri ve eleştiri içeren görüntüleri özel bir müzede sergiledi. Türkiye tarihi böyle siyasetçiler de gördü. Türkiye tarihi her kelime için tazminat davası açan siyasetçileri de görüyor' diye konuştu.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
11
4
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sorgulayan

şu adamlar(adam lafına kızıyorlar :D siyasetçiler diyim bari) gitse başka parti kursa barajı geçemez...

ouz

yavuz chp li adaleti bastırırmış... ayık olun la adam hakaret etti bizde o lafını yutturacaz....o seviyeye inip sövsek dahamı iyi yani... :)