Görüş Bildir
Haberler
CHP'den 'Aziz Yıldırım' Teklifi

CHP'den 'Aziz Yıldırım' Teklifi

Fatih
08.05.2014 - 21:29

CHP'den 'Aziz Yıldırım' Teklifi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın yargılandığı davayı da kapsayan yasa teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Ceza Muhakemesi Kanunu’nda değişiklik öngören yasa teklifini Meclis Başkanlığı’na sundu. Teklifte, özel yetkili mahkemelerin kaldırıldığı ve yapılan düzenlemeyle yeniden yargılama yolunun açıldığı hatırlatıldı.

Teklifte “Adil yargılama hakkının sağlanması için, haklarında kesin hüküm bulunan davalar için de yeniden yargılama yolunun açılması” önerildi. Bu öneri özel yetkili mahkemenin verdiği şike mahkumiyet kararı Yargıtay’ca onanan Aziz Yıldırım’ı da kapsıyor.

Yasa teklifi yeniden yargılama başvurusunun, kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren 6 ay içinde yapılabilmesini içeriyor. Bu başvuru süresinin, infazı tamamlanmayan hükümlüler bakımından “infaz tamamlanıncaya kadar” yapılabileceği teklifte hüküm altına alınıyor.

CHP’nin teklifi, “Yeniden yargılama başvurusu yapılan dosyalarda, başvuru yapılan mahkemenin bir hafta içinde infazın durdurulup durdurulmamasına ivedilikle karar verir” hükmünü de içeriyor.

ŞİKE DAVASI VE YILDIRIM’IN DURUMU

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından şike dosyası İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne düşmüştü. Onanan kısmının infaza gönderilmesi ve bozulan kısmıyla ilgili yeniden yargılamayı bu mahkeme yapacak.

Ancak Aziz Yıldırım’ın avukatları yeniden yargılama ve infazın durdurulması talebinde bulunmuştu. Dosyayla birlikte bu talepler de 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkeme önce yeniden yargılama konusunda karar verecek. Bu konuda karar çıkana kadar da Yıldırım cezaevine girmeyecek. Mahkemenin dosyayı yeni incelemeye başlayacağı öğrenildi.

Şike davasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmış ve bu karar Yargıtay tarafından onanmıştı.

AMK Spor

Kaynak: http://amkspor.com/2014/05/08/chpden-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0