Görüş Bildir
Haberler
ÇHD'li Beş Avukata Tahliye

ÇHD'li Beş Avukata Tahliye

adem kara
21.03.2014 - 14:39 Son Güncelleme: 21.03.2014 - 15:29

ÇHD'li Beş Avukata Tahliye

Çağdaş Hukukçular Derneği yöneticisi ve üyesi beş avukat bugün tahliye edildi. Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. maddeyle yetkili İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nden dosyayı devralan İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi, bugün verdiği kararla Ebru Timtik, Barkın Timtik, Selçuk Kozağaçlı, Taylan Tanay ve Günay Dağ’ın tahliyesine hükmetti.

Avukatlar Oya Aslan ve Özgür Yıldız hakkındaki yakalama kararları kaldırıldı, yurtdışına çıkışları yasaklandı.

18 Mart’ta da KCK avukatlar davasında yargılanan dokuz avukat tahliye edilmişti.Mahkeme: Tutuklama tedbirdir

Mahkeme kararında, tahliye gerekçesi şöyle açıklandı:

“Tutuklu sanıkların üzerlerine atılı suçun niteliği, delil durumu, delillerin büyük oranda toplanmış olması, sanıkların savunmalarının alınmış olması, sabit ikemetgah sahibi olmaları, toplanmamış deliller yönünden etki etme ve karartma ihtimallerinin bulunmaması, tutuklu kaldıkları süre, benzer konumdaki sanıkların halen tutuksuz yargılanmaları, tutuklamanın bir tedbir olup tutuklamadan beklenen amacın şu aşamada gerçekleşmiş olması…”

Tahliye olan avukatlara yurtdışına çıkış yasağı konuldu.Silivri’den Çağlayan’a

İlk duruşması Silivri’deki İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bundan sonraki duruşmalarının da Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde bulunan büyük salona alınmasına karar verildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşma tarihlerini 15, 16, 17 Nisan olarak belirlemişti. Mahkemenin elindeki iş yükü ve tutuklu sanık kalmamasından hareketle, duruşma tarihleri de değiştirildi.

Sonraki duruşma Çağlayan’da, 11, 12 Kasım’da, saat 09:30’da.

Ayça Söylemez | Bianet

Kaynak: http://www.bianet.org/bianet/insan-ha...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0