Görüş Bildir
Haberler
Ceza Ertelendi: Ahmet Kural'a 16 Ay 20 Gün Hapis

etiket Ceza Ertelendi: Ahmet Kural'a 16 Ay 20 Gün Hapis

FreiGeist
22.04.2019 - 10:31 Son Güncelleme: 22.04.2019 - 13:34

Oyuncu Ahmet Kural, müzisyen Sıla Gençoğlu'na karşı 'hakaret, tehdit ve kasten yaralama' suçlarını işlediği gerekçesiyle yargılandığı davada, 16 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, verilen suçlardan cezanın ertelenmesine hükmetti.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Ahmet Kural ve şikayetçi Sıla Gençoğlu avukatlarıyla katıldı.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Ahmet Kural ve şikayetçi Sıla Gençoğlu avukatlarıyla katıldı.

Ahmet Kural ikinci defa hakim karşısına çıktı.

Ahmet Kural'ın avukatlarının, tanık dinletme ve olay yerinde keşif yapılması talepleri reddedildi. Taleplerin reddedilmesi üzerine Ahmet Kural'ın avukatları da reddi hakim talebinde bulundu. 

Mahkemede reddi hakim talebinin reddine karar verdi. Esas hakkındaki savunmalarının sorulması üzerime Kural'ın avukatları, yazılı savunmaları tekrar ettiğini belirtti.

Kural'ın Avukatı Sibel Aydın, müvekkilinin adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini, adil yargılanmadığını savunarak, taleplerinin reddedilmesini eleştirdi. 

Ahmet Kural'a son sözü soruldu. Kural'ın avukatları da 'Son sözünü soramazsınız. CMK 216 buna manidir. Sormak isterseniz kürsü sizindir' dedi.

Kural, 'Masumum beraatimi istiyorum. İkimize de uyuşturucu testi yapılsın' dedi.

20 dakikalık aranın ardından devam eden duruşmada Ahmet Kural'a 3 ayrı suçtan 16 ay 20 gün hapis cezası verildi.

20 dakikalık aranın ardından devam eden duruşmada Ahmet Kural'a 3 ayrı suçtan 16 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Kararını açıklayan mahkeme hakimi, sanık Kural'a 'tehdit' suçundan 7 ay 15 gün, 'basit yaralama' suçundan 5 ay, 'hakaret' suçundan da 4 ay 5 gün olmak üzere toplamda 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası verdi.

Mahkeme, verilen suçlardan cezanın ertelenmesine hükmetti.

Avukat Epözdemir: "Karar kesinleşince uyuşturucudan almış olduğu 10 aylık cezayla birlikte hapse girebilir"

Avukat Epözdemir: "Karar kesinleşince uyuşturucudan almış olduğu 10 aylık cezayla birlikte hapse girebilir"

Sıla Gençoğlu'nun avukatı Rezan Epözdemir adliye çıkışı yaptığı açıklamada 'Mahkeme kasten yaralama ve hakaret suçlarından mahkum etti. Hapis cezasının ertelenmesine karar verildi. Bu karar kesinleşince uyuşturucudan almış olduğu 10 aylık cezayla birlikte hapse girebilir' dedi.

Avukat Epözdemir bu süreçte müthiş bir algı operasyonu yürütüldüğünü söyledi ve şöyle devam etti:

'Bir video görüntüsü kesilerek sunuldu. Özel bilirkişi mütalaası, Adli Tıp raporuymuş gibi basına servis edildi. Adaletin tecellisini, maddi gerçeğin ortaya çıkmasını engellemeye çalıştılar ama sonunda yüce Türk adaleti kararını verdi. Şiddet gören bir kadın hak arama özgürlüğünü kullandığında linç ediliyor, algı operasyonlarına maruz kalıyor, manipüle ediliyor, çirkin bir şekilde saldırılıyor, toplumun ve yazılı - görsel basının bir kısmı buna alet oluyor... 

Bu koşullarda bir kadın nasıl hak ara özgürlüğü kullansın? Ben kadınlara sesleniyorum, şiddet olayına maruz kaldıklarında Sıla gibi yapsınlar, susmasınlar ve haykırsınlar. Adalet mutlaka bir gün tecelli eder, hukuk hepimize lazım. '

Adliye çıkışı konuşan Sıla Gençoğlu ise "Mutluyum, adalete teşekkür ediyorum" dedi.

Sıla Gençoğlu ise şöyle konuştu: 'Zor bir dönemdi. Bunun iddia olduğu söylendi, iftiralara uğradım. Ne kadar kuvvetli de olsanız, kolay değil sağlam kalmak. Bugün adalet beni yüreklendirdi. Susmak iyi bir fikir değil. Herkesten cesur ve yürekli olmalarını istiyorum. Yargının adil olduğu kanaatindeyim.'

Kural'ın Avukatı Sibel Aydın "Adil bir yargılama olmadı, bütün taleplerimiz reddedildi. Bir üst mahkemeye gideceğiz" dedi.

Kural'ın Avukatı Sibel Aydın "Adil bir yargılama olmadı, bütün taleplerimiz reddedildi. Bir üst mahkemeye gideceğiz" dedi.

Avukat AydınSıla Gençoğlu'nun avukatı Epözdemir'in açıklamalarına ilişkin '2009 yılında açılan dava daha kesinleşmiş değil, Ahmet hapis filan yatmayacak' ifadelerini kullandı.

Mahkeme çıkışı açıklamalarda bulunan oyuncu Ahmet Kural ise şunları söyledi 👇

'Şiddette kesinlikle bulunmadım. İki sevgili arasında yaşanan bir olay buraya kadar geldi. Sokak tabiriyle eline almış bir belge sallıyor. Mahkemede de söyledim. Hodri meydan... Test yaptıralım. Taleplerimiz reddedildi. O video ortaya çıktıktan sonra her şey ortaya çıktı. Bu iş daha bitmedi, bir üst mahkemesi var' dedi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
532
279
145
41
27
20
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kdr clkts

Çok iticisin be Sıla.. Şarkılarını da ne severdim....

Istanbul

Sila seni hic sevmiyordum iyice nefret ediyorum. Ahmet bey e inaniyorum ben. Suclu olmadigini ispat edecektir. Ha kariyer konusunda ne yazik ki ulke olara... Devamını Gör

Su Toprak

Bazı yorumları okudum da, bu ülkede nasıl bir algı varsa hep suçluların, hırsızların, şiddet yanlılarının tarafı tutuluyor. Önceden insanımız mağdurun yanınd... Devamını Gör

iotaaquilarea

bakın şöyle bir şey var sıla bunu o kadar reklam malzemesi yaptı ki aynı kolera gibi eğer olay gerçekse bile önyargı oluşturuyor. normal bir süreç değildi bu... Devamını Gör