Görüş Bildir
Haberler
Ceylanpınar'da ‘OHAL’ Günleri

Ceylanpınar'da ‘OHAL’ Günleri

Ulaş
02.04.2014 - 01:00 Son Güncelleme: 02.04.2014 - 15:57

Şanlıurfa’nın Suriye sınırındaki ilçesi Ceylanpınar’da seçimlerde ‘şaibe’ iddiaları sonrası BDP’nin itirazı reddedilirken, ilçede yürüyüş, gösteri, açlık grevi ve basın açıklamasına bir ay süreyle yasak getirildi.

Ceylanpınar’da geçen pazar günü yapılan yerel seçimlerin ardından resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını 755 oy farkla AKP adayı Menderes Atilla kazandı.

AKP’nin Ceylanpınar adayı Menderes Atilla’nın (solda) Suriye’de savaşan muhalif gruplardan El Nusra ile yakın ilişkileri olduğu öne sürülüyor.

Bu sonucun ardından mevcut başkan ve BDP adayı İsmail Arslan ile parti yöneticileri, seçimlerde ve sayımda usulsüzlük yapıldığını, bazı okullarda yanmış oy pusulaları bulunduğunu söyleyerek İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.

İsmail Arslan, seçimlerde hile yapıldığını, partililerinin de oylara sahip çıkmak için eylem yaptığını savundu. BDP’nin itirazını görüşen YSK, oyların yeniden sayılması talebini reddetti.

Kepenklerin açılmadığı Ceylanpınar’da, iki gündür süren protestolara polis tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale ederken, Ceylanpınar Kaymakamlığı, ilçede yürüyüş, gösteri, açlık grevi ve basın açıklamalarına bir ay süreyle yasak getirdiğini belediye hoparlörlerinden duyurdu.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/ceylan...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0