Görüş Bildir
Haberler
Çevrelerindekini Şanslı Kılan Özellikleriyle Asla Vazgeçmemeniz Gerekenler: Dobra Arkadaşlar!

Çevrelerindekini Şanslı Kılan Özellikleriyle Asla Vazgeçmemeniz Gerekenler: Dobra Arkadaşlar!

Öykü Hanım
16.01.2016 - 21:53

Farklı kültürlerde, farklı insanlar farklı arkadaş grupları oluşturuyor olsa da arkadaş gruplarının tıpkı futbol takımları gibi evrensel bir yapısı vardır. Herkesin rolü zamanla belirlenir ve arkadaş grubunun sağlamlığı da buna göre belli olur. Kimi arkadaş rollerini oynamak risksizdir. Onlar her arkadaş gruplarında 'varsayılan' haliyle kurulu gelmiş gibi bulunurlar. Kimi rolleri üstlenmekse daha zordur. Bu rollerin başında da şüphesiz ki, lafını sözünü esirgemeyen, son söyleyeceğini ilk söyleyen dobra arkadaşlarımız vardır. 

Bu yazıyı arkadaş grubumuzun olmazsa olmazı olan birkaç kişiye ve en çok da dobra arkadaşlarımıza adıyoruz. İşte arkadaş grubumuzun demirbaşları...

Kaynak: http://elitedaily.com/life/asshle-mak...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Komik Kız/Komik Çocuk

Karar Verici

Grubun olmazsa olmazlarından biri de “Grubun Beyni” olan kişi yani karar vericidir. Genelde sorumluluğu ve verdiği güvenle tüm grup üyelerinin başı sıkıştığında başvurduğu insan da o olur.

Çalışkan/Zeki Nam-ı Diğer: Grubun Yürüyen Ansiklopedisi

Hiç Espri Yapmayan

ve...... Dobra!

Bir grupta taşımanın en zor ve yetenek istediği rol “dobra” rolüdür. Birçok düşman edinmeleri ve yanlış anlaşılmaları son derece mümkün olsa da dobralar grubu bir arada tutan faktörlerden biridir.

Bazen canınızı sıksalar da, dobralar aslında bir bulduysanız kolay kolay kaybetmemeniz gereken dostlardan olabilirler. Dobraları diğerlerinden farklı kılan birçok eşsiz özellikleri vardır. İşte bazıları….

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fazlasıyla dürüsttürler.

Sadece iyi şeyleri değil bazen de gerçekleri duymak istersiniz. Bu durumda size “dobra” bir arkadaştan daha iyi yardım edecek kimse yoktur.

Kelime seçimleri daima doğru olmasa da söylediklerinin gerçek hisleri olduğuna eminsinizdir.

Dobra arkadaşınızın hislerini söylemekte seçtiği kelimeler pek doğru olmayabilir, ama en azından ondan duyacaklarınızı başkalarından duymanız çok daha zordur. Hele bir de onun sizi kırmak için değil gerçekten fazlasıyla dürüst olduğu için bu üslubu kullandığından eminseniz, arkadaşınızın en acı sözü bile yüreğinize su serpecek hale gelebilir.

Laf cambazlığı yapmazlar.

Çoğu insan “Bunu kırmadan nasıl söylesem? Acaba alınır mı? Ya bana kızarsa?” diyerek özenle seçtiği yumuşatılmış kelimeler sayesinde bahsettiklerinden ışık hızında uzaklaşırlar. Dobralar öyle değildir. Fikirlerini sansürlemeden size aktarırlar.

Başka arkadaşlarınızın beyaz yalanları size zarar verecekse buna anında müdahale etmekte ustadırlar.

Sizi tatmin etmeye çalışan arkadaşlarınız hep aynı kalıpları tekrarlayıp

durur. Dobra arkadaşınızsa başlangıçta tokat gibi çarpacak bir şeyi söyler ve

çekilir. Bu yüzden her gruba bir dobra şarttır.

Başkalarının ne düşündüğü çok da umurlarında değildir.

Ne kendilerini başkalarıyla kıyaslarlar ne de başkalarının ne diyeceğini önemserler. “Aman bulaşmayayım da bana da bunu demesin.” Tavrına asla bürünmezler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dedikodu yapmazlar.

tremorsintoronto.files.wordpress.com

Dobra bir arkadaşınız varsa arkanızdan konuşmayacağını bilirsiniz. Arkanızdan bir şeyler söyleyecek olsa bile en uygunsuz olanını ilk sizin yüzünüze söyler.

Bu özelliklere sahip bir arkadaşınız varsa onun bulunması zor bir şans olduğunu asla unutmayın ve ilk fırsatta ona sarılın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
94
24
19
8
5
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Therewasauser

B*k gibi olmuşsun demek dobralıkmıdır hocam

Zekican Sağlam

bence öyle ama pratiğe koyarsak ülke insanının profilini de göz önüne alırsak ters teper hocam :D

fötr kafa

sırf etraftan övgü toplamaya çalışan tiki tiplilerin sizden yediği ağır laflardan dolayı bir daha yanınıza yanaşmamaları paha biçilemez

Pasif Kullanıcı

Ancak patavatsızlık ile dobralığı karıştırmamak gerekiyor. Çoğu kişi patavatsız olduğu halde "ay ben dobrayım canım" diye dolaşıyor.