Görüş Bildir
Haberler
Çevrecilerden İksv'ye Zorlu Center Tepkisi

Çevrecilerden İksv'ye Zorlu Center Tepkisi

Çevrecilerden İksv'ye Zorlu Center Tepkisi

Beyoğlu Semt Dernekleri Sözcüsü ve Taksim Platformu üyelerinden Cem Tüzün, İKSV’ye gönderdiği açık mektupta, “İstanbul’a ihanet abidesinin salonlarını kullanacakmışsınız. Bu yanlıştan vazgeçmediğiniz takdirde bugüne kadar verdiğim mütevazı destek nedeniyle, festival kataloglarında, festival mekanlarında yer alan panolarda ve web sitenizdeki listelerde yer alan adımı, lütfen silin” dedi.

Cem Tüzün’ün İKSV’ye gönderdiği ve çeşitli platformlarda paylaşarak büyük destek aldığı açık mektup şöyle:

“Kentlerimizi, akarsularımızı, dağlarımızı, ve aslında tüm ülkemizi metalaştıran, talan eden bir anlayış gemi iyice azıya aldı. Bu talana, marka kentler yaratmak gibi yakışıklı manşetler de uyduruyorlar. Yaratılan rantın bir şekilde kamuya maledileceği illüzyonlarını sahici zannettirecek her türlü aracı devreye sokuyorlar.

İstanbul halkı Taksim Gezi Parkı’nı talancı zihniyetin azgın dişlerinden zor kurtardı. İçi ve çevresi polis kışlası olarak kullanılan AKM çürümeye terkedildi. Emek sineması çoktan yıkıldı. Muhsin Ertuğrul tiyatrosu nicedir bir beton kütlesinin müştemilatı haline döndürüldü.

Yapılan talanlar elbette bunlardan ibaret değil ancak, kültür sanat camiamızın bilinen mekanları olduğu için bunları işaret ettim.

İstanbul’un yeşil alanlarının betonlaştırılmasının, yoğunluğun artırılmasının yarattığı sorunları bilemiyorum anımsatmaya gerek var mı? Varmış ne yazık ki? İKSV yöneticileri olarak, bu talanları gözardı ettiğinize üzülerek tanık oluyorum.

İstanbul’un en büyük imar talanlarından birinin yaşandığı Zincirlikuyu’da kente, doğasına, topoğrafyasına, silüetine, trafiğine, kimliğine tecavüz eden bir beton heyyulasının aklanmasında -bilerek ya da bilmeyerek- aracı oluyorsunuz. 42. İstanbul Müzik ve 19. İstanbul Tiyatro Festivallerinde İstanbul’a ihanet abidesinin salonlarını kullanacakmışsınız?

Gelin bu yanlıştan vaz geçin. Vaz geçmediğiniz takdirde, bugüne kadar verdiğim mütevazı destek nedeniyle, festival kataloglarında, festival mekanlarında yer alan panolarda ve web sitenizdeki listelerde yer alan adımı, lütfen siliniz. Yanlışınızdan dönmediğiniz takdirde mütevazı desteğimi bu konularda duyarlı olduğunu düşündüğüm başka sanat kurumlarına yönlendireceğim.

İstanbul’u ve ülkemizi talan edenlerin normalleşmesine, aklanmasına katkı konulmasını asla affetmeyeceğim.”

Zete

Kaynak: http://zete.com/2014/02/cevrecilerden...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0