Görüş Bildir
Haberler
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: 'Dipsiz Göl Doğal SİT Alanı İlan Edilecek'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: 'Dipsiz Göl Doğal SİT Alanı İlan Edilecek'

Ulaş
18.11.2019 - 21:17

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gümüşhane'de yasal izinle yapılan kazı sırasında yok olan Dipsiz Göl'ün doğal SİT alanı ilan edileceğini duyurdu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da konuyu yakından takip ettiğini ve gölün eski haline kavuşturulması için gerekli adımların atılması talimatı verdiğini belirten Kurum, göl ve çevresinin doğal haline kavuşturulması için üniversitelerden bilim insanlarının yer aldığı bilimsel bir kurulun oluşturulduğunu kaydetti.

Kurum, göl ve çevre yapısının eski haline kavuşturulması için tüm adımların atılacağını açıkladı.

Kurum, göl ve çevre yapısının eski haline kavuşturulması için tüm adımların atılacağını açıkladı.

Bakan Kurum, 'Göl ve çevresi Doğal Sit Alanı ilan edilecek. Ayrıca Dipsiz Göl olarak anılan bölge ile doğusunda bulunan korunan alan da birleştirilerek ekolojik koridor oluşturulacak. Ekiplerimiz şu anda bölgede çalışmalarını sürdürüyor. En kısa sürede doğal haline kavuşturacağımız Dipsiz Göl, kuracağımız ekolojik koridorun en önemli parçası haline gelecek. Hedefimiz, gölü eski haline kavuşturarak gelecek nesillere aktarmak.' dedi.

Ne olmuştu?

Gümüşhane merkeze bağlı Dumanlı köyü sınırları içerisinde yer alan Taşköprü Yaylası'ndaki Dipsiz Göl yasal izinle yok edilmişti. Olayın basına yansımasının ardından ise Kültür Bakanlığı tarafından sorumluların görevden uzaklaştırıldığı açıklanmıştı...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
136
76
63
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tahir Boz

Akp gölü kurutunca, köylüler =Çok iyi oldu, bize faydası yoktu. Akp gölü doldurursa, köylüler=Hüloog çok sevindik, biz gölsüz nabardık. diyecekler 😀

Tıntın

Bakan Kurum, "Hedefimiz, gölü eski haline kavuşturarak gelecek nesillere aktarmak." dedi. Günün fıkrası mı yoksa yerseniz diye yem mi bilemedim.

tmac

önce kafasına sıkın. bir daha yaparsa topuğuna sıkarsınız

aptalcahareket

Sanırım en güzel yorum bu ya başka bir şekilde açıklamaya gerek yok