Görüş Bildir
Haberler
Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce: 'Putin'e Jest Yapmak İçin ÇED Raporunu İmzalamamızda Bir Mahsur Yok'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce: 'Putin'e Jest Yapmak İçin ÇED Raporunu İmzalamamızda Bir Mahsur Yok'

Caner
02.12.2014 - 18:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tut Ki Putin'e Bir Jest Yaptık

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Rus sermayesiyle inşa edilecek Akkuyu Nükleer Santrali’ne tam da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ziyaretiyle aynı günde ÇED onayı verilmesini, Putin geliyor diye ona bir jest yapmamızın da çok büyük bir mahsuru yok” sözleriyle savundu.

Mersin’in Gülnar ilçesinde Ruslar tarafından yapılması planlanan Türkiye’nin ilk nükleer enerji santraline yangından mal kaçırırcasına verilen ÇED onayını Rusya’nın Sesi radyosuna değerlendiren Bakan Güllüce, “Sanki dün başladı tam Putin geldiği gün bitti, olur mu öyle şey. 3 bin küsür sayfalık bir rapor bu o bir günde mi oldu. Bunu biz Putin’den sonraya bıraksaydık, bu kez de Putin istediği için yapıldı diye yargılarlardı” diye konuştu.

ÇED raporunu 29 Kasım Cuma günü imzaladığını savunan Güllüce, santrale karşı çıkanlar içinse “ Konuşsunlar ama teknik olarak söyledikleri doğru değildir diyorum ” ifadesini kullandı.

“ÇED raporu uygun olmasa imzalar mıydık” diyen Bakan Güllüce, raporun Putin’in ‘enerji gündemli’ ziyaretiyle aynı gün onaylanmasına yönelik eleştirilere ise şu yanıtı verdi:

“Sonra açıklasak bu sefer de ‘Putin emretti de yaptınız’ derler. Öncesinde açıklasanız ‘Putin geliyor diye’ derler. Kaldı ki Putin geliyor diye ona bir jest yapmamızın da çok büyük bir mahsuru yok. Tut ki, biz Putin’e bir jest yaptık. Ne olur, olsun ne var yani? Zaten çıkacaktı. Öyle değil ama varsayalım ki, dedikleri doğru olsun ne olur. 15 gün sonra olacak ya da beş gün önce olacak, tam onun geldiği gün şeklinde o bir hatıra olsun diye de yapmışsak, öyle değil ama onun da ne mahsuru var.”

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/cevre-bakani-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0