Görüş Bildir
Haberler
Çevre Bakanı Çevrecilikten Şikayet Etti

Çevre Bakanı Çevrecilikten Şikayet Etti

adem kara
03.02.2014 - 10:04
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çevre Bakanı Çevrecilikten Şikayet Etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye'de 'çevre fanatikliği' oluştuğunu söyledi ve bu durumdan şikayet etti. Çevre Bakanı Güllüce, çevrecilerin, ülkenin gelişmesine yönelik projeleri engellemek için çevrecilği bir enstrüman olarak kullandıklarını ileri sürdü.

Çevrecilikle ilgili tekliflerde Batı'nın örnek alınmasını eleştiren Bakan Güllüce, Batı ülkeleri ile Türkiye'nin koşullarının örtüşmediğini ileri sürdü ve 'Belki Türkiye'nin son 200 yıllık problemi de biraz buradan kaynaklanıyor. Herkes batıya bakmaktan boyun fıtığı olmuş' diye konuştu.

Çevrecilikten şikayet etti

Çevre Bakanı Güllüce, Türkiye'deki çevreci anlayıştan da şikayetçi oldu. 'Çevre fanatikliği oluştu' diyen Güllüce, 'Özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ya da gelişmemiş ülkelerde bazı ülkeler, çevre bilinci, çevre mantığını oranın gelişmesiyle ilgili bir kırbaç olarak kullanıyor. O ülkeler kendilerini geliştirmeyle ilgili hangi projeyi atarsa atsın, eğer öbürleri o ülkenin o noktada o noktaya sahip olmamasını istiyorsa hemen bu enstrümanı kullanıyor ve o projeyi engellemeye çalışıyor' şeklinde konuştu.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0