Görüş Bildir
Haberler
Ceren Damar'ın Katili İfadesini Değiştirdi ve 'İlişkimiz Vardı' Dedi: 'Amaç Haksız Tahrik İndirimi'

etiket Ceren Damar'ın Katili İfadesini Değiştirdi ve 'İlişkimiz Vardı' Dedi: 'Amaç Haksız Tahrik İndirimi'

FreiGeist
09.08.2019 - 16:55

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’i öldüren Hasan İsmail Hikmet'in ifadesini değiştirdiği ortaya çıktı.  İlk ifadesinde kopya çekerken yakalandığı ve hakkında tutanak tutulduğu için cinayet işlediğini itiraf eden Hikmet, cinayetten dört ay sonra ‘İlişkileri olduğunu ve Şenel’den uzak durduğu için hakkında kopya işlemi yapıldığını’ iddia etti. Avukat Zekiye Boz Karaca bu değişikliği, 'mahkemelerin erkek faillere kolayca uyguladığı haksız tahrik indiriminden yararlanmak için başvurulan bir ifade yöntemi' olarak değerlendirdi. 

Hikmet, cinayetten 4 ay sonra Ankara 6. Sulh Hakimliği’nde ifadesini değiştirmiş.

Hikmet, cinayetten 4 ay sonra Ankara 6. Sulh Hakimliği’nde ifadesini değiştirmiş.

Birgün’den Burcu Cansu’nun haberine göre akademisyen Şenel’le ilişkileri olduğunu iddia eden Hikmet, “Uzaklaşmak istediğim için hakkımda defalarca kopya işlemi yaptı” dedi.

Hikmet, Şenel’in hiyerarşik ilişkideki hocalık konumunu ve kamu gücünü istismar ettiğini, cinsel olarak kendisinden yararlandığını savundu. Hikmet, uzaklaşmaya çalıştığında ise Şenel’in ‘danışman hoca statüsünü kötüye kullandığını’ iddia etti.

Hikmet hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. Hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenilen sanık Hikmet 27 Eylül’de hakim karşısına çıkacak.

"Böyle bir değişiklik birçok kadın cinayeti davasında faillerin başvurduğu, kurtulma çabası yöntemidir"

"Böyle bir değişiklik birçok kadın cinayeti davasında faillerin başvurduğu, kurtulma çabası yöntemidir"

Sanık Hasan İsmail Hikmet’in dört ay sonra ifadesini değiştirmesini değerlendiren Avukat Zekiye Boz Karaca, şunları söyledi: 

“Böyle bir değişiklik birçok kadın cinayeti davasında faillerin başvurduğu, kurtulma çabası yönetimidir. Mahkemelerin erkek faillere kolayca uyguladığı haksız tahrik indiriminden yararlanmak için başvurdukları ifade yöntemi olarak karşımıza sıklıkla çıkıyor. Faillerin ilk verdikleri ifadede akıllarına gelmeyen bu savunma, özelikle tutuklu oldukları sürede cezaevinde birbirlerine verdikleri tavsiyelerle bir savunma şeklini alıyor. Erkek dayanışması ile geliştirilen bir savunma ile karşı karşıyayız.”

Akademisyen Ceren Damar, kopya çekerken yakaladığı ve notunu düşürdüğü öğrencisi tarafından önce bıçaklanmış, ardından tabancayla vurulmuştu.

Gelişme sosyal medyanın da gündeminde...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
348
96
44
6
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
blogger

ulan kadını mezarında rahat bırak kan boncuğu piç !!!!

asenakiz

anıra anıra gebermen dileğiyle...

ne-derler-bilirsin

3-5 yaşlarındaki çocukların katillerine bile indirim veriliyor bu ülkede. Bir de takım elbise giyerse 5 seneye kalmaz çıkar.