Görüş Bildir
Haberler
Ceren Damar Davasında Sanık Avukatı: 'Yaşasaydı Cinsel Saldırıdan Yargılanacaktı; 15 Temmuz'u Övdü'

etiket Ceren Damar Davasında Sanık Avukatı: 'Yaşasaydı Cinsel Saldırıdan Yargılanacaktı; 15 Temmuz'u Övdü'

Öğrencisi tarafından öldürülen Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğretim görevlisi olan Ceren Damar'la ilgili görülen davada karar duruşması başladı.

Damar'ı öldüren Hasan İsmail Hikmet'in avukatı Vahit Bıçak'ın, duruşmada Hikmet için 'Katliam yapmadı. Kantine gidip öğrencilerin üzerine elindeki silahı boşaltabilirdi ama yapmadı' demesi ve Damar için, 'Yaşasaydı cinsel saldırıdan yargılanacaktı' yorumunu yapması tepki çekti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Sanık neler yapabilirdi de yapmadı"

"Sanık neler yapabilirdi de yapmadı"

Öğrencisi tarafından öldürülen öğretim görevlisi Ceren Damar'a ilişkin, kararın çıkması beklenen dava görülüyor. 

Evrensel'in haberine göre Damar'ı öldüren Hasan İsmail Hikmet'in avukatı Vahit Bıçak'ın savunması, salondakiler tarafından tepki çekti. Bıçak, savunmasında şu ifadeleri kullandı:

'Elbette sanık suç işlemiştir ve bugün cezanın ne olduğunu konuşmamız gerekiyor. Ceren Damar ve Hasan İsmail Hikmet için adalet için buradayız.

Çoklu bir öldürme yapmamış. Sanık neler yapabilirdi de yapmadı; bunu açıklayacağım. Sanık elindeki silahla kantine girip birçok kişinin üzerine boşaltmamıştır. Odalarına gidip öğretim görevlilerini de taramamıştır'

Bıçak, gelen tepkiler üzerine 'Burada hukuk dersi vereceğim ve kitaplarda yazdığımı anlatacağım' dedi.

Kamuoyunun tepkisi 'Ortaçağ karanlığı'ymış

Kamuoyunun tepkisi 'Ortaçağ karanlığı'ymış

Damar'ın telefon kayıtlarına ulaşamadıklarını söyleyen Bıçak, 'Bilgileri açıklanırsa ne deşifre olacak merak ediyoruz. Sanığın samimi beyanları, tanık beyanları ortadadır. Görevi olmadığı halde sınav gözetmenliği yapmıştır” dedi.

“Sanığın 'pişmanım' sesine kulak verin” diyen Bıçak, kadınların ve kamuoyunun tepkisini kastederek “Duruşma dışındaki faaliyetler televizyonlarda savunuluyor ve Ortaçağ zihniyetine götürüyor” dedi ve şu ana kadar konuyla ilgili 250 dava açıldığını söyledi.

Kendisine psikolojik baskı uygulandığını söyleyen Bıçak, 'Sanığın tutukluluğunda geçirdiği süre uyarı olmuştur ve topluma kazandırılmalıdır' dedi ve medyadaki haberleri eleştirdi. Sonrasında mahkeme heyeti, 'Sen buraya mı, basına mı hitap ediyorsun? Varsa derdin git açık oturum yap' diyerek avukatı uyardı.

"Öğrencisi ile cinsel ilişkiye girerek arasındaki hiyerarşik yapıyı kullanmıştır ve suç işlemiştir"

"Öğrencisi ile cinsel ilişkiye girerek arasındaki hiyerarşik yapıyı kullanmıştır ve suç işlemiştir"

Bıçak, savunmasında Damar için 'Yaşasaydı cinsel saldırıdan yargılanacaktı' dedi ve 15 Temmuz darbesini övdüğünü söyledi:

'Sanığın yüzme sporu yaparak geliştirdiği vücuduna Ceren Damar ilgi duymaya başlamıştır. Duygusal ilişki yaşamak istemiştir ancak sanık kibarca reddetmiştir. Ancak vakit geçirmeye devam edip alkol bile almışlardır. Öğrencisi ile cinsel ilişkiye girerek arasındaki hiyerarşik yapıyı kullanmıştır ve suç işlemiştir. Sanık, baskı altında kalarak tehditlere boyun eğmiştir. Ceren Damar kıskançlık krizleri yaşayarak sanığı zor durumda bırakmıştır. Doymak bilmeyen arzu ve hırslarına karşı sanık psikolojik bunalıma gitmiş tedavi görmüştür” diyerek “Ceren Damar şu an hayatta olsaydı cinsel saldırıdan yargılanacaktı” ifadesini kullandı. Bıçak, kopya çekerken tutanak tutulmasını ise “Herkes çekiyordu, Ceren Damar arzularını yerine getirmedi diye sanığı gördü” 

Bıçak, savunmasında Ceren Damar'ın 15 Temmuz darbe girişimini de övdüğünü de belirti.

Bıçak, geçtiğimiz yıl Twitter'da yaptığı "Öğretmeniniz yüksek not verme veya başka vaadlerle cinsel taleplerde bulunursa sakın sessiz kalmayın" paylaşımı ile tepki çekmişti.

Bıçak, geçtiğimiz yıl Twitter'da yaptığı "Öğretmeniniz yüksek not verme veya başka vaadlerle cinsel taleplerde bulunursa sakın sessiz kalmayın" paylaşımı ile tepki çekmişti.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
447
134
44
21
13
9
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Her celsede cinsel tacize vurgu yapıp namus üzerinden savunma yapmak sınırlarını umursamadan 15 Temmuz la ilişkilendirip siyasi görüşleri uymuyor diye katli ... Devamını Gör

hllcbn

Belki de sahip olmak gerekmiyordur.

pella

Güzelim kız işi gücü yok maymun kılıklı öğrenciyle mi olacak? Embesil avukat! Kız öldü diye arkasından sallayın haysiyetsiz!

amansende

Öğretim görevlisi de sınavda kopya çeken öğrencisini camdan atabilir hatta kafasına bile sıkabilirdi ama yapmadı bu yaklaşımla yaklaşmak nasıl birşey ben an... Devamını Gör

kempes okan

Tipik akp li yaklaşimi bu,anlamak mümkün değil ama içimizi nefretle doldurduklari kesin.Nerden bakarsan bak insanlik düşmanliği yapiyorlar...