Görüş Bildir
Haberler
Ceren Damar Cinayetinde Yeni Ayrıntılar: Öldüreceğini Önceden Söylemiş

Ceren Damar Cinayetinde Yeni Ayrıntılar: Öldüreceğini Önceden Söylemiş

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’i öldüren 4’üncü sınıf öğrencisi Hasan İsmail Hikmet'in ailesi, tutuklanan zanlının cinayetten önce yazdığı ileri sürülen ’İntiharımdan Ceren Damar sorumludur’ yazılı mektubu savcılığa teslim etti. Hikmet'in kopya çekerken yakalanması ardından sınıftan çıkarıldıktan sonra kendisini arayan arkadaşına 'Ceren Damar’ı öldüreceğim' dediği de öğrenildi.

Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel, dün akşam üniversite yerleşkesindeki odasında öğrencisi Hasan İsmail H. tarafından önce bıçaklanarak, sonra tabanca ile ateş edilerek öldürüldü. Olayın ardından taksiyle okuldan ayrılan, daha sonra polis babası ve annesi ile emniyete giderek teslim olan Hasan İsmail H., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Arkadaşına "Ceren Damar’ı öldüreceğim" demiş

Arkadaşına "Ceren Damar’ı öldüreceğim" demiş

DHA'nın aktardığına göre, Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Hanifi Yıldırım tarafından yürütülen soruşturmada cinayetin öncesi ve sonrasında yaşananlar da ortaya çıktı. Buna göre Hasan İsmail Hikmet, sınavda içini boşalttığı 5 tükenmez kaleminin içine koyduğu kağıtlardan kopya çekerken yakalanınca Ceren Damar Şenel tarafından sınav kağıdı alınıp tutanak tutularak sınıftan çıkarıldı. 

Kopyadan yakalandıktan sonra okuldan çıkıp aracının yanına gitti. Burada bir süre bekleyen Hasan İsmail Hikmet, Berk isimli arkadaşı aradı. Hikmet, telefonda arkadaşına, Ceren Damar Şenel’in kendisine taktığını, okula geldiğinden beri kendisiyle uğraştığını ve sınav boyunca başında ayrılmadığını öne sürdü. Hikmet bu konuşma sırasında arkadaşına ilk kez 'Ceren Damar’ı öldüreceğim' dedi. Bu konuşmanın ardından İsmail Hikmet aracıyla evine gitti.

Cinayetten önce arkadaşlarına Ceren Damar hakkında sorular sormuş

Cinayetten önce arkadaşlarına Ceren Damar hakkında sorular sormuş

Evde babasına ait ruhsatlı tabanca ve odasında bulunan bıçağı alan Hasan İsmail Hikmet önce annesini Gölbaşı’na bıraktı. Saat 12.30 sıralarında tekrar okula gelen Hikmet, boş bir etüt odasında bekledi. Bu sırada bazı arkadaşlarıyla konuşan katil zanlısı 'Ceren hoca size de kötü davranıyor mu? Mobbing uyguluyor mu?' diye sorular sordu. Katil zanlısı öğrenci daha sonra Ceren Damar Şenel’in odasına giderek cinayeti işledi. Hikmet'in, olayın ardından tabancayı çenesinin altına dayadığı, o sırada diğer hocalar odaya girince intihardan vazgeçtiği belirtildi.

İfadesinde mobbing bahanesi

İfadesinde mobbing bahanesi

Hasan İsmail Hikmet'in ifadelerinde sürekli Ceren Damar Şenel’in kendisine mobbing uyguladığını söylediği ve bununla ilgili çok sayıda olay anlattığı da öğrenildi. Şenel’in kendisini sürekli izlediğini ileri süren Hikmet'in, 'Ben okulun yüzme takımındayım. Bir defasında başka bir okulla yapılan yarışlarda Ceren Hoca tribünde tek başına beni izledi. Gözleri sürekli benim üzerimdeydi. Yarış bittiğinde neden beni izlediğini sorduğumda hiçbir şey söylemeden alaycı bir ifadeyle yanımdan ayrıldı' şeklinde ifadeler kullandığı öğrenildi.

Mektup savcılığa teslim edildi

Mektup savcılığa teslim edildi

Öte yandan aile, İsmail Hikmet'in cinayetten önce yazdığı ileri sürülen intihar mektubunu savcılığa teslim etti. ’Beni bunu yapmaya mecbur bıraktılar. Dersler çok ağır, bir kitap 500 sayfa. Siz hiç kopya çekmediniz mi? Beni bunu yapmaya mecbur bıraktılar. Spordaki başarılarımı derslerimde gösteremedim. Bu okula geldim geleli bir türlü yüzüm gülmedi. Bana sürekli mobbing uyguladı. İntiharımdan Ceren Damar sorumludur’ yazılı mektubun ne zaman yazıldığı ve gerçekten tutuklanan zanlı tarafından mı kaleme alınıp alınmadığı araştırılıyor.

2 yıl önce de kopya çekerken Ceren Damar'a yakalanmış

2 yıl önce de kopya çekerken Ceren Damar'a yakalanmış

Ceren Damar Şenel'in cenazesi

Öte yandan BBC Türkçe'den Funda Öztürk'ün üniversite kaynaklarından elde ettiği bilgiye göre, Ceren Damar Şenel'i öldüren zanlı Hasan İsmail Hikmet, 2016 yılında yine kopya çekmekten uzaklaştırma cezası aldı ve kopya çektiğini tespit eden yine Şenel'di.

Haberde, 2 yıl önceki bu olayın ardından Şenel'in katil zanlısı İsmail Hikmet tarafından tehdit edilip edilmediğine dair bilgilerin net olmadığı kaydedildi.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kamil Zor

Çocuklarınıza dokunulmaz olduklarını aşırı şekilde benimsetirseniz önlerine çıkan ilk engelde ya kendilerini yada engel gördüklerini yok ederler.

Ay seko

allahım bu beyinsiz hakim savcı olacaktı katil ruhlu pislik katilleri savunacak onları yargılayacaktı. kızcağız bunun hasta ruhlu olduğunu farketti demek ki.... Devamını Gör

Deneri

Bakar mısınız şu yecüc mecüc kılıklı şam şeytanına? Daha öncede kopyadan yakalanmış. Bir de ahlaksız ahlaksız ''kadın bana taktı siz hiç kopya çekmediniz mi?... Devamını Gör