Görüş Bildir
Haberler
Ceplere Firefox OS ile Yeni "Devrim" Geliyor!

Ceplere Firefox OS ile Yeni "Devrim" Geliyor!

Onedio Medya
14.02.2014 - 10:32 Son Güncelleme: 14.02.2014 - 11:00

Ceplere Firefox OS ile Yeni "Devrim" Geliyor!

Hem Android, hem de Firefox OS ile çalışan 'Revolution' isimli bu cep, devrim yapmaya hazır!

Daha önce de birkaç örneğini gördüğümüz, Firefox işletim sistemini kullanan ceplere yeni biri daha katılıyor. Daha önce hakkında söylentiler ortaya çıkmış olan Geeksphone'un yeni cebi ' Revolution ' (Devrim) Avrupa'da bu ayın 20'sinde satışa sunulacak. Cebin en dikkat çeken yanı ise elbette Firefox işletim sistemine ek olarak, Android işletim sistemini de içinde barındırıyor olması .

Daha önce LG Fireweb ve Alcatel One Touch Fire 'la de gördüğümüz Firefox işletim sistemi, popülaritesini arttırıyor gibi görünüyor. Şimdi de Geeksphone'un yeni cebi Revolution ile karşımıza çıkacak olan işletim sistemi, pek çok iş ortağına sahip. LG , Alcatel , Qualcomm , Sprint ve T-Mobile bunlardan sadece birkaçı. Firefox OS yeni bir Android olur mu bilinmez, ancak hayat verdiği cep ailesini genişletmeye devam ettiği bir gerçek.

Yeniden Geeksphone 'un yeni cebi Revolution'a dönelim. Yeni cep yalnızca Firefox OS ile çalışmayacak. Hem Firefox OS 1.3 hem de Android Jelly Bean işletim sistemiyle çalışacak olan Revolution, böylece Firefox işletim sisteminin güven kazanmasında büyük rol oynayacak gibi görünüyor. Halihazırda Android işletim sistemiyle de çalışabilecek olan cep, böylece Firefox işletim sisteminin tanıtılması ve yaygınlaşması için de zemin olacak.

Peki, Revolution'ın teknik özellikleri neler?

4.7 inç ekran boyutuna sahip olan cep, IPS LCD panel kullanıyor. Cebin işlemcisi ise Intel Atom . Çift çekirdekli Z2560 işlemciyi taşıyan cep, 4 GB ROM ve 1 GB RAM değerlerinin de sahibi. Hafıza, 32 GB daha genişletilebiliyor. Diğer yandan 2000 mAh bataryanın ve 8 MP arka kameranın da sahibi olan Revolution, 4G desteğine sahip değil. Revolution'ın fiyatı ise 395 dolar olarak belirtiliyor... 

chip

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/ceplere-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın