Görüş Bildir
Haberler
Cep Telefonu Korkusu

Cep Telefonu Korkusu

Burcu Pak
19.01.2015 - 09:32 Son Güncelleme: 19.01.2015 - 10:49

Okulda veya işte, akıllı telefonunuz yanınızda değilken kendinizi endişeli hissettiğiniz olduysa, artık bunun sebebini yapılan bir araştırma ile desteklemeniz mümkün.

Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, akıllı telefon kullanıcılarının telefonlarından ayrılmaları, kişilerde endişe yaratabiliyor ve bu da kavramsal yeteneklerini etkileyebiliyor. Araştırmacılar, bir grup iPhone kullanıcısı üzerinde yaptıkları araştırmada, kişilerin bulmaca (puzzle) çözerlerken, iPhone'larının yanlarında olduğu durumlarda daha başarılı olduklarını belirledi. University of Missouri araştırmacıları tarafından yapılan açıklamada, kullanıcıların telefonlarından ayrılmaları durumunda belirgin fiziksel farklılıklar, yükselmiş kalp ritmi, kan basıncı ve endişe, gösterdiklerini ve daha düşük bir algısal performans gösterdiklerini belirtildi.

Journal of Computer-Mediated Communication'da yayınlanan araştırmada belirtildiği üzere, cep telefonundan ayrılma üzerine çok az araştırma bulunuyor. Ancak araştırmacıların önerisi, cep telefonunu kontrol etme alışkanlığınızdan kurtulmak yerine, bir sınav, toplantı ve benzeri önemli durumlarda telefonlarınızı yanınızda bulundurmamanız...

Kaynak: http://mysubh.com/makale/3450/cep-tel...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın