Görüş Bildir
Haberler
Cep Telefonu, İnternet ve Doğalgaza 'Belediye Vergisi' mi Geliyor?

Cep Telefonu, İnternet ve Doğalgaza 'Belediye Vergisi' mi Geliyor?

Onedio Medya
17.08.2016 - 17:09

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kaynak sıkıntısı yaşayan belediyelerin ‘gelir’ problemini çözmek üzere bir yasa taslağı hazırladığı ve cep telefonu, internet ve doğalgaza yüzde 1 ek belediye vergisi alınacağı yönünde bilgiler basına yansımıştı. Bakanlıktan 'belediye vergisi' haberlerine yalanlama geldi. Yapılan açıklamada 'Vatandaşlarımıza ek yük getirecek bir çalışma ve düzenlememiz söz konusu değil' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu sabah basına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, belediyelerin gelir sıkıntılarına çözümü ek vergide bulduğu yönünde haberler yansıdı. Bakanlığın hazırladığı yasa değişikliği taslağının  'Mali Yapı ve Gelirler' başlıklı bölümünde yerel yönetimlerin 'öz gelirlerini arttırmak' için cep telefonu, internet, doğalgaz faturası üzerinden yüzde 1 ek 'belediye vergisi' alınması  öngörüldüğü aktarıldı.

Bakanlık: "Belediyelerin taleplerinden ibaret"

Bakanlık: "Belediyelerin taleplerinden ibaret"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, cep telefonu, internet ve doğalgazdan belediyelerce yüzde 1 ek vergi alınacağı yönündeki haberlere ilişkin, 'Vatandaşlarımıza ek yük getirecek bir çalışma ve düzenlememiz söz konusu değil.' açıklamasında bulundu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, medyada yer alan 'Belediye Vergisine Hazır Olun', '40 Milyarlık Ek Vergi Önerisi' başlıklı haberler hakkında bilgi verme zaruretinin doğduğu belirtildi.

Açıklamada, 'Cep telefonu, internet ve doğalgazdan belediyelerce yüzde 1 ek vergi alınacağı yönündeki haber, belediyelerin taleplerinden ibaret olup, bakanlığımızca vatandaşlarımıza ek yük getirecek bir çalışma ve düzenleme söz konusu değil.'ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
44
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bahadır A

her yıl saçma sapan asfalt yaparlarsa... olur-olmadık zamanlarda, hiç ihtiyaç yokken yandaşa astronomik rakamlara kaldırım döşerlerse... anlamsız ve gereksiz... Devamını Gör

portside

Yooo Ankara B.Ş.B asfalt parasını direk bize küteledi. Makbuzu evde duruyorsa inanmayan arkadaşlar ile paylaşabilirim :D 980 TL. Bir tek onunla kalmıyor ki. ... Devamını Gör

Serkan Kaya

demek ki toplu taşımalar bedava değilmiş;)

Pasif Kullanıcı

Toplu si*iş yapıyorlar yetti, otobüse verdiğim parayla tüm motosiklet masraflıyla bi motor alırım biner giderim.

Pasif Kullanıcı

-Uyarı Argo ve Küfür içerir.-!!!!Tamam öncelikle tüm saygıdeğer okurlardan özür dilerim. Eben a*ı vergisi yap da ödeyek verginizin ta *mına koyem sizin çarpı... Devamını Gör