Görüş Bildir
Haberler
Cem Uzan: ‘Bana da Kumpas Kurdular’

Cem Uzan: ‘Bana da Kumpas Kurdular’

Onedio Medya
07.01.2014 - 11:06 Son Güncelleme: 07.01.2014 - 12:18
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cem Uzan: ‘Bana da Kumpas Kurdular’

Balyoz ve Ergenekon davalarının yeniden görülmesi ihtimali, Cem Uzan’ı hareketlendirdi. Uzan “Bana da kumpas kuruldu. Yeniden yargılama istiyorum” diye TBMM Başkanı’na mektup yolladı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın siyasi işlerden sorumlu baş danışmanı Yalçın Akdoğan’ın “orduya kumpas kuruldu” açıklaması ile başlayan “kumpas tartışması” büyüyor.

Ergenekon ve Balyoz davalarının ardından İmarbank operasyonu nedeniyle hakkında birçok dava açılan ve halen Fransa’da yaşayan Cem Uzan da, kendisine kumpas kurulduğunu belirterek, yeniden yargılanma hakkı istedi. Uzan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e dün bir mektup gönderdi.

ZATINIZLA GEÇMİŞİMİZ VAR

Ünlü iş adamı Cem Uzan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e gönderdiği 6 Ocak 2014 tarihli mektupta, “zatınızla bir geçmişimiz var” diyerek başlaması dikkat çekti. Uzan, TBMM Başkanı Çiçek’e, yargı bağımsızlığının zedelendiğine yönelik açıklamalarını hatırlatarak, son dönemde kumpas tartışmalarını hatırlattı. Uzan, “ Bu ülkede en büyük kumpas bana ve aileme yapılmıştır. Bizim grubumuz Türkiye’nin en büyük alın teri ile kurulan grubu idi. Ancak katledildi” dedi.

Uzan, mektubunda kendisi ve ailesi hakkında kurulan kumpaslarla ilgili de bazı iddialarda bulundu. Mektupta, TMSF’nin Motorola ile gizli anlaşma yaptığını öne süren Uzan, bunun Anayasa başta olmak üzere tüm ulusal ve uluslar arası yasalara aykırı olduğunu vurguladı.

Uzan ayrıca İmarbank’a el konulmasından, İmarbank ile ilgili açılan davalara kadar birçok alanda kendisine ve ailesine haksızlık yapıldığını belirterek, yeniden yargılanma hakkından yararlanmak istediğini kaydetti. Uzan, geçtiğimiz hafta Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile halen karargah davasından tutuklu bulunan eski emniyet müdürü Hanefi Avcı’ya da bir mektup göndermişti. Uzan söz konusu mektuplarda da, kendisi ve ailesi hakkında kurulan kumpaslar konusunda bilgi talep etmişti.

Hüseyin Özay/Taraf

Kaynak: http://www.patronlardunyasi.com/haber...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0