Görüş Bildir
Haberler
Çelik: ‘İsrail Devleti ve Halkı Türkiye'nin Dostudur’

etiket Çelik: ‘İsrail Devleti ve Halkı Türkiye'nin Dostudur’

ATKN
20.12.2015 - 20:15 Son Güncelleme: 21.12.2015 - 10:56

Partisinin MKYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada İsrail ile kesin bir anlaşmanın olmadığını ve taslak üzerinde çalışıldığını belirten AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'Kuşkusuz İsrail devleti ve halkı Türkiye’nin dostudur. Şimdiye kadarki eleştirilerimiz İsrail hükümetinin aşırı davranışlarına, meşru görmediğimiz davranışlarınadır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, MKYK toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

'Kesin anlaşma yok'

'Kesin anlaşma yok'

Türkiye ile İsrail'in anlaştığı yönündeki haberlere değinen Çelik, 'Kesin anlaşma yok, henüz imza atılmış bir şey söz konusu değil. Bir taslak üzerinde çalışılıyor. Kuşkusuz, İsrail devleti ve İsrail halkı, Türkiye'nin dostudur. Şimdiye kadar ki eleştirilerimiz, İsrail hükümetinin aşırı davranışlarına, meşru görmediğimiz davranışlarına dönüktür' dedi.

'Üç şartın yerine gelip gelmeyeceğine bakacağız'

Türkiye’nin süreçte İsrail’den üç beklentisi olduğunu söyleyen Çelik, “Özür dilenmesi, tazminat ve Gazze’den ambargonun kaldırılması. İlki yerine geldi, diğer ikisi gelmedi. Türkiye’nin bu üç şartı yerine gelmek kaydıyla, normalleşme sağlıklı bir süreç olur. Şimdiye kadar gelinen noktada imzalanmış bir şey yok. Bu üç şartın yerine gelip gelmeyeceğine bakacağız” diye konuştu.

'Kınıyoruz'

'Kınıyoruz'

Eren Erdem

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye ve Rusya ilişkilerinin, Rusya'daki yönetimin yanlış yaklaşımlarından çok daha büyük ve bunları aşacak tarihsel derinliğe ve bir gelecek perspektifine sahip olduğunu vurgulayan Çelik, CHP milletvekili Eren Erdem hakkında da 'Bu vesileyle bir CHP milletvekilinin, bir Rus kanalında tutup da DAEŞ'in elindeki sarin gazını Türkiye'nin verdiği şeklindeki yalan ifadesini açık bir şekilde kınıyoruz' diye konuştu.

Rus kanalına verdiği demeçle gündeme gelen CHP milletvekili Eren Erdem, bugün röportajın ham halini paylaştı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
407
151
46
39
22
13
0