Görüş Bildir
Haberler
Çebi: "Hakemleri Allah'a Havale Ediyorum"

Çebi: "Hakemleri Allah'a Havale Ediyorum"

Fatih
06.01.2015 - 22:07

Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, önemli açıklamalarda bulundu.  

Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) değiştirdiği yabancı kuralı kararında Beşiktaş'ın mağdur edildiğini belirtirken, kendi aleyhlerine yapılan hakem hatalarına 'Hakemleri Allah'a havale ediyorum' diye tepki gösterdi.

Bağcılar Belediyesi'nin düzenlediği Spor Söyleşisi Programı'na katılan Ahmet Nur Çebi, Galatasaray maçı ve beraberinde gündemle ilgili soruları cevaplandırdı.

'YABANCI KURALINDA BEŞİKTAŞ MAĞDUR EDİLDİ'

Ahmet Nur Çebi, TFF'nin aldığı yabancı kuralı kararını, 'TFF'nin aldığı karar önemli. Türk futbolunu Türkiye Futbol Federasyonu idare ediyor. Orada değerli teknisyen, yönetici ve hocalar var. Onların böyle bir karar alırken çok tartışmış olduklarını düşünüyorum. Umut ediyorum sonuçlarını hesaplamışlardır.

Ancak, Beşiktaş açısından değerlendirirsek, 1 yıl önce çıkan 5+3 uygulamasına kendimizi organize eden bir kulübüz. Transfer politikalarımız ve kontratlarımızda da bu çerçevede hareket ettik. Ancak altı ay sonra ne değişti. Bu sorgulanabilir. Herhalde bunun hesabı kitabı yapılmadı. Beşiktaş mağdur edildi. Çıban başı olmama adına susmayı her zaman tercih ediyoruz. Ancak çok fazla abartmamak lazım.

Beşiktaş Jimnastik Kulübünün görüşünü resmi organlarda bulacaksınız. Bu tür kararlar alındığında hemen uygulamaya konulmaz. Eğer konulacaksa o zaman daha evvel alınan karaların her zaman değişeceğini düşünerek korkuyla kulüplerimizi idare edemeyiz. En azından bu geçiş kademeli olabilirdi. Bugün 5+3 seneye 6+4 daha sonra 8+6 gibi bir süreç tanınmalıydı. Bunun hemen uygulamaya konulmasını doğru bulmuyorum. Ancak Mayıs ayından sonraki Ocak ayında futbolcuların tamamı yabancı olabilir kararı mı alınacak diye soru olabilir. Bunun Beşiktaş'a zarar verdiğini şu ortamda düşünüyorum. Kademeli olması hazmedilebilmesi zaman içinde uygulanması gerektiğini düşünüyorum' diye değerlendirdi.

'VELİ'NİN HAREKETİNE SEBEBİYET VEREN OYUNCULAR ATILMADI VELİ ATILDI'

2-0 yenildikleri Galatasaray maçında Veli'nin gördüğü kırmızı kartı değerlendiren Çebi, 'İnşaat halinde bir stadımız var. Dışarıda oynuyoruz ,kendi evimizde oynayamıyoruz. Bu handikap. Olimpiyat stadının zeminini hazırlamak için gayret ettiler. Ancak yağıştan sonra hırpalandı. Derbiyi hoş olmayan zeminde oynadık. Bunun dezavantajlarını görüyoruz.

Hakemlerle ilgili Beşiktaş çok defa mağdur olabiliyor. Bunun çokluğu zarar veriyor. Veli'nin kırmızı kartla atılması derbideki kaderini olumsuz etkiledi. Ancak Veli kendisine yapılan hareketlere defalarca maruz kaldı. Ama kendisiyle ilgili buna sebebiyet veren oyuncular oyundan atılmadı. Veli birkaç maç önce Adana Demirspor maçında kendisine faul yapılıp kırmızı kartla atılan oyuncunun hakkını koruyup kartlık olmadığını söyleyen centilmen bir futbolcudur. Bu futbolcuyu bu hareketi yapmaya tevessül ettiren ne olmuştur. Hakem hataları rakip oyuncularının tahrik etmesinin etkili olduğunu görürsünüz. Centilmen olan bir çocuğun bu hareket yapmış olması onun tavrının göstergesi değildir.

Bu mağlubiyette Velinin olmamasının etkisi büyük. Yöneticisi olarak Veli ile gereken konuşmayı hatta bir daha yapmaması için gereken cezayı vermek vazifemdir. Ama centilmen bir çocuğun bu hareketi nasıl yaptığını düşünmek lazım' diye konuştu.

'NİÇİN SADECE ATİBA KART GÖRDÜ, KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM'

'Atiba da kart gördü. Aile içi konularda gerekeni yapıyoruz. Futbolcularımız kırmızı kartlardan dolayı takıma zarar veriyor. Atiba'nınkinde de çizgide penaltı atılırken Atiba'dan başka ayaklar da vardı, niçin o kart gördü, kamuoyunun takdirine bırakıyorum.'

'ARA TRANSFERDE 3 OYUNCU BAKIYORUZ'

Ara transfer döneminde 3 futbolcuya ihtiyaçları olduğunu söyleyen Ahmet Nur Çebi, 'Futbolcularımıza baktığımızda hepsi çok kıymetli çocuklar. Onlar parçamız. Eksiklerimiz var. Sağ bek arıyoruz, stoper ve orta sahada bir futbolcuya ihtiyacımız var. En uygun zamanda uygun şartlar Ocak ayında oluşursa transfer yapacağız. Oluşmazsa Haziran'da yapacağız. Şampiyon olmak istiyoruz. Ama verdiğimiz kararların dışına taşmayı düşünmüyoruz. O size başarı getirmiyor. Kararların arkasında durmak zorundayız. İhtiyacımız var' şeklinde açıklama yaptı.

'DEMBA BA KALBİ TEMİZ BİR FUTBOLCU'

Demba Ba'dan övgüyle bahseden Ahmet Nur Çebi, 'Samimi, içten, arkadaşlığı çabuk kaynaşıyor. İlk defa böyle bir yabancı gördüm. Kalbi temiz, gönlü çok açık. İnsana saygısı en üst safhada olan arkadaşlık aile duygusu çok güçlü biri. Bizimle beraber olması bize onur ve keyif veriyor' dedi.

'HAKEMLERİ ALLAH'A HAVALE EDİYORUM'

Ahmet Nur Çebi, konuşmasının sonunda hakemlerle ilgili, 'Hakemlerle ilgili söyleyecek bir şey kalmadı. Onları Allah'a havale ediyorum' diyerek hakemlere tepkisini dile getirdi.

Söyleşi öncesinde Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile birlikte fotoğraf sergisi açılışı da yapan Çebi, Lokman Çağırıcı'ya gençlere verdiği önemden dolayı teşekkür etti.

Sporx

Kaynak: http://www.sporx.com/futbol/superlig/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0