Görüş Bildir
Haberler
Çay Lobisi Büyüyor!

Çay Lobisi Büyüyor!

Can Alaygut
27.04.2014 - 16:57 Son Güncelleme: 27.04.2014 - 22:17

‘’Bundan Sonrasını Çay Tekelleri Düşünsün!’’

Birkaç ay önce mütevazı bir çabanın sonucu olarak Ege Üniversitesi kampüsünde ortaya çıkan Çay Lobisi faaliyetlerine hızla devam ediyor.

Paranız olmayabilir ama çay içebileceğiniz bir yer var, sloganıyla ortaya çıkan Çay Lobisi, kısa sürede Ege Ünivesitesi’nde öğrencilerin uğrak noktası oldu. Politikadan sinemaya, kitaplardan müziğe hemen her konuda söyleyecek sözü, tartışacak fikri olan öğrenciler için Lobi vazgeçilmez bir yer olmuş durumda.  Lobicilerin sayısı da gitgide artıyor… Üstelik öyle güzel de bir sistem oluşmuş ki, kimin dersi yoksa tezgahın başında o duruyor. Tezgah hiç boş kalmıyor. 

Sadece öğrenciler değil, okula yolu düşen ünlü, ünsüz herkes lobiden çay içebiliyor. Yakın zamanda sanatçı Fırat Tanış da lobiye bir ziyaret gerçekleştirerek, lobiciler kervanına katıldı. ‘’Çay veren insan kötü olur mu?’’ diyen lobiciler, Fırat Tanış’la çay eşliğinde kısa bir de sohbet gerçekleştirdi

Hal böyle olunca kem gözler de dikildi Çay Lobisi’ne. Lüks kafelerin rektörlüğe şikayet ettiği Çay Lobisi’nin, rektörlük tarafından kapattırılacağı söylentisi geldi kulağımıza. Neyse ki, akademisyenlerin ve öğrencilerin açık desteği kulislerde dönen bu söylentinin gerçekleşmesini ‘şimdilik’ engelledi. (Yarın ne olacağını kim bilir ki?)

Açarken kimseye sormadık, kapatın dediklerinde de lobimizi kapatacak değiliz diyen öğrenciler, her cuma gazoz ve leblebi eşliğinde Açıkhava sineması düzenliyor. En güzel vakit lobide geçen vakittir diyenlerin sayısı az değil. Onları kimi zaman voleybol oynarken ya da kimi zaman güncel bir konuyla ilgili hararetle tartışırken bulabilirsiniz. Ayrıca bir de piknik yaptılar hep beraber. 1 Mayıs’a da pankartlarıyla katılacaklar. ‘Herkese bizden çay, Tayyip’e yok!’ diyerek gösterecekler politik arenada durdukları yeri.

Görünen o ki, dış mihrakların desteklemediği tek lobi olma iddiasındaki Çay Lobisi Ege Üniversitesi denilince akla gelen yerlerden biri olacak. Eğer merak eder de bir çay içip sohbet etmek isterseniz sizi 1 No’lu Yemekhane önünde bekliyor olacaklar.

Unutmadan, İzmir başta olmak üzere kimi illerdeki üniversitelerden Çay Lobisi kurma istekleri de geliyor. Sizin de böyle bir derdiniz olursa facebook.com/CayLobi ve twitter.com/CayLobisi adreslerinden Lobicilere ulaşabilirsiniz.

Kaynak: http://gelecekgazetesi.org/haber-5269...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0