Görüş Bildir
Haberler
Çavuşoğlu: ‘Kerry YPG'nin Güvenilmez Olduğunu Söyledi’

Çavuşoğlu: ‘Kerry YPG'nin Güvenilmez Olduğunu Söyledi’

ATKN
19.02.2016 - 13:47

ABD'nin 'teröre bakışının net olması gerektiğini' ve ABD'den gelen bazı açıklamaların hala çelişkili olduğunu belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin dün akşam gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde 'YPG'nin güvenilmez olduğunu' söylediğini, YPG konusundaki görüşlerinin 'kısmen de olsa' değiştiğini duymanın kendilerini de memnun ettiğini ifade etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te Azerbaycan ve Gürcistan dışişleri bakanları ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında Ankara saldırısının ardından yaşanan gelişmeleri değerlendiren Çavuşoğlu, açıklamalarında Türkiye'nin terör örgütü olarak nitelendirdiği YPG'ye yönelik bazı ülkelerin bakışını değerlendirdi.

'Kerry'den YPG konusunda görüşlerinin kısmen değiştiğini duymak bizi memnun etti'

'Kerry'den YPG konusunda görüşlerinin kısmen değiştiğini duymak bizi memnun etti'

'Suriye'de DEAŞ'la mücadele için YPG gibi örgütlere sığınmak acizliğin göstergesidir. Bu hatadan bir an önce dönülmesi lazım' diyen Çavuşoğlu dün akşam Kerry ile telefonla görüştüğünü belirtti ve 'Dostum Kerry de YPG'nin güvenilmez olduğunu söyledi. ABD'den gelen bazı açıklamalar hala çelişkili ve karmaşık. ABD gibi bir ülkenin teröre bakışı net olmalıdır. Kerry'den YPG konusunda görüşlerinin kısmen değiştiğini duymak bizi memnun etti' değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin IŞİD ile mücadeleye bugüne kadar aktif olarak katıldığını ve bundan sonra da katılmaya devam edeceğini belirten Çavuşoğlu, 'Suriye'de kesin çözümü siyasi çözüm olarak görüyoruz. Yine aynı çizgideyiz. Fakat Rusya Suriye'ye geldiğinden beri DEAŞ'ı hedef almıyor. Rusya'nın esas gayesi Esad rejimini güçlendirmek Bu yöntemle Suriye'deki sorun çözülemez' dedi.

'Rusya hastane ve okulları vurarak savaş suçu işliyor'

'Rusya hastane ve okulları vurarak savaş suçu işliyor'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye'de ateşkesin sağlanması ve insani yardımların ulaştırılması konusunda diplomatik çabaların sürdüğüne dikkat çeken Çavuşoğlu, bu çabalara rağmen son dönemde Rusya'nın ve Suriye rejiminin hava saldırılarının daha da arttığını belirtti ve 'Rusya hastane ve okulları vurarak savaş suçu işliyor, her şeyden önce bu tutumdan vazgeçmeli' dedi.

Diğer bir yandan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes, ABD’nin henüz Ankara saldırısının faillerini tespit edemediğini ancak YPG’ye Türkiye’yi hedef almaması yönünde baskı yaptıklarını söylemişti.

Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
6
5
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
itsasin

akp den daha güvenilmez diğer bir kurum abddir herhalde.

Sek...

Bozacının şahidi şıracı...

Rurouni Kenshin

ceviri hatasidir o. tercüman anlamamistir