Görüş Bildir
Haberler
Çavuşoğlu: 'IŞİD'den Temizlenen Yerlere Güvenli Bölge Kurulacak'

Çavuşoğlu: 'IŞİD'den Temizlenen Yerlere Güvenli Bölge Kurulacak'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin başlattığı sınır ötesi operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre, Çavuşoğlu Suriye'de güvenli bölge kurulması talebine açıklık getirdi.

'Suriye'de güvenli bölgeyi ve uçuşa yasak bölgeyi savunuyoruz. Suriye'de oluşacak güvenli bölgelere mültecilerin yerleştirilmesi gerektiğini söyleyegeldik' diyen Mevlüt Çavuşoğlu, 'IŞİD unsurlarından temizlenen bölgelerin güvenli bölge olacağını' kaydetti.

'Oraya girdiniz mi, bir daha çıkamazsınız'

Emekli büyükelçi Osman Korutürk geçen ay DW'e verdiği demeçte güvenli bölgeler  konusuna da değinmiş ve 2 Ekim 2014 tarihli tezkereye işaret ederek şu görüşleri dile getirmişti:

'Hükümetin bir girip, kendince güvenli bir bölge oluşturup çıkmak istediği anlaşılıyor ama oraya girdiniz mi, bir daha çıkamazsınız. Bu tartışmalarla kamuoyunun oyalandığı, koalisyon arayışlarının hırpalandığı ortadadır. Bırakın Türkiye kamuoyunu, uluslararası kamuoyu da Türkiye’nin ne yapmak istediğini anlamıyor. Burada ne yazık ki; siyasi hesaplar öne çıkıyor görüntüsü var ki bu durum hepimizin tehlikeye atıldığını gösteriyor.”

'Suriyelileri kendi ülkelerinde ağırlarız'

Yine DW'e konuşan Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru da Suriye'de güvenli bölgeler oluşturulması fikrine sıcak yaklaşan ülke sayısının arttığına dikkat çekmişti:

'Bu öneriyi dünya kamuoyuna ilk taşıyan ülke Türkiye'dir ve söz konusu öneriyi çeşitli platformlarda sürekli dile getiriyoruz. Önümüzdeki dönemde inşallah bu konuda düşünen ülkelerin sayısı artar ve biz, Suriyelileri kendi ülkelerinde ağırlarız, onlara insani yardımları kendi ülkelerinde ulaştırırız. Tabii güvenli bölgelerin oluşturulması uçuşa yasak bölgelerin oluşturulmasıyla paralel gitmek zorundadır. Dolayısıyla her ikisinin birden uygulanması lazım. Biz baştan beri bunu savunuyoruz ve bu destekleyen ülkelerin artmasından da memnuniyet duyuyoruz.”

Kaynak: DW

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0