Görüş Bildir
Haberler
‘İki Şartın Yerine Gelmesi İçin İsrail'le Görüşülüyor’

‘İki Şartın Yerine Gelmesi İçin İsrail'le Görüşülüyor’

ATKN
18.12.2015 - 22:59 Son Güncelleme: 19.12.2015 - 01:11

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye ile İsrail arasında yürütülen görüşmelerin devam ettiğini ve henüz somut bir adım atılmadığını belirterek, 'Bizim şartlarımızdan bir tanesi yerine geldi. Diğer iki şartın yerine gelmesi için uzmanlar düzeyinde bu tür görüşmeler oluyor' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail'le görüşmeler konusunda şu açıklamayı yaptı:

'Tabii ki görüşmeler olacak, devam etmelidir. Bizim şartlarımızdan bir tanesi yerine geldi. Diğer iki şartın yerine gelmesi için uzmanlar düzeyinde bu tür görüşmeler oluyor. Nasıl kararlaştırılacak? Hangi adımlar atılacak? Ama henüz bir somut adım atılmış değil. Görüşmeler devam ediyor. İleriki süreçte bunun nasıl sonuçlanacağını hep birlikte göreceğiz. Görüşme olmadan tüm bunların detaylarını konuşmak mümkün değil. Bu görüşmelerin devam etmesi gerekir.''

'Türkiye ve Filistin'in aleyhine'

İsrail basınında yer alan, Türkiye ve İsrail'in anlaşmaya yakın olduğu yönündeki haberlere Mavi Marmara gemisinin de içinde yer aldığı yardım filosunu organize eden İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan tepki gösterilmiş, 'Türkiye ile İsrail arasında yapılacak bir anlaşmanın Türkiye, Filistin halkı ve Ortadoğu halklarının aleyhine olduğunu düşünüyoruz' denilmişti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
24
3
3
2
1
0