Görüş Bildir
Haberler
Cavcav: "Gönlümden Galatasaray'ın Şampiyon Olması Geçer Ama Beşiktaş Daha Avantajlı"

Cavcav: "Gönlümden Galatasaray'ın Şampiyon Olması Geçer Ama Beşiktaş Daha Avantajlı"

Enver K.
11.03.2015 - 14:43

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında alınan Süper Lig AŞ kurulma kararının kulüp temsilcileri tarafından olumlu karşılandığını belirterek, iki takım temsilcisinin katılmayışının toplantıya 'halel' getirmediğini söyledi.

İlhan Cavcav yaptığı açıklamada Fenerbahçe'nin her zaman olduğu gibi Kulüpler Birliği Vakfı toplantısına katılmadığını, Trabzonspor'un da idari olarak temsil edilmediğini dile getirerek, 'Diğer bütün kulüpler oradaydı. Kulüpler Birliği Vakfı gibi 18 kişinin olduğu bir toplulukta, iki arkadaşımızın katılmaması toplantıya herhangi bir halel getirmedi. Sayın Göksel Gümüşdağ'ın teşebbüsüyle, Avrupa'da olduğu gibi yayın haklarının tamamen federasyon kanalıyla değil, Kulüpler Birliği Vakfı kanalıyla satışının arzı görüşüldü. Bu karar da arkadaşlar arasında olumlu karşılandı' diye konuştu.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ile görüştükten sonra, 7 Nisan'da büyük ihtimalle Ankara'da yapılacak toplantıda konuyu detaylandıracağını ifade eden Cavcav, şöyle devam etti:

'Kulüpler Birliği Vakfı, dernekler yasasına göre kurulmuş bir topluluk olduğu için, ayrı bir şirket kurulacak. Kulüpler Birliği Vakfı'ndaki herkesin de buna ortak olması gerekecek. Büyük kulüplerin ne alacağı ve taksimin nasıl yapılacağı tartışılıyor. Özellikle bazı kulüplerimizin her zaman olduğu gibi bu konuda feryat etmelerine karşın, bunun da hal çaresinin olduğunu düşünüyorum. Lig 18 takımlı olduğuna göre, taksimin puana göre yapılması gerektiğine inanıyorum. Ancak gerek İngiltere gerekse de Almanya'da nasıl taksim yapılıyor, onunla ilgili Sayın Gümüşdağ İngiltere'ye giderek görüşmeler yapacak. Bununla ilgili vakıf içinde de bir komisyon kurulması kararına varıldı. Bu arkadaşlarımızın yapacağı temaslar neticesinde bir karar verme durumuna geleceğiz. Böyle bir şeyin olması TFF'nin de yükünü azaltacak. Toplantıda, TFF'nin özellikle kendi işleriyle uğraşması doğru olur kanaati oluştu'

Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüşülecek

Cavcav, konunun karar alınmadan önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da sunulacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sporu seven ve futbola büyük hizmet vermek isteyen birisi olduğunu vurgulayan Cavcav, 'Kendilerine 'böyle yaptık' demek olmazdı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızdan randevu alarak, bu durumu kendilerine iletip onlara da durumu arz etme kararı aldık' ifadelerini kullandı.

Futbolun Türkiye'de çok önemli bir sektör olduğunun altını çizen tecrübeli başkan, '2017'ye kadar Digiturk ile bir mukavelemiz olsa da TRT'nin ve özel kuruluşların da büyük rağbet edeceği kanaatine hakimiz. İngiltere'de yayın haklarıyla ilgili büyük paralardan bahsediliyor. Burada da bu gelirin artmasının söz konusu olacağını düşünüyoruz. Senelerce bu işe gönül vermiş bir Digiturk var ve Türk futboluna büyük hizmetleri oldu. Digiturk patronlarına ve çalışanlarına, bir spor adamı olarak şükran duyuyorum. Seneliğini 6,5-7 milyon liraya sattığımız günleri çok iyi hatırlayan bir insanım. Dolayısıyla iş yapan bir firmanın da mutlaka para kazanması gerekir' şeklinde konuştu.

Yeni kararla birlikte rekabetin oluşacağı ve kulüp şartlarının iyileşeceğine olan inancını dile getiren Cavcav, şunları söyledi:

'Şartlarımızın biraz daha iyileşeceği kanaati diğer arkadaşlarımızda da hakim. Fenerbahçe'nin 'havuzdan ayrılırız' tavrını ya da basına çıkıp şunları yapacağım demesini 'şaşırmış' insanların hareketlerine benzetiyorum. Burası bir havuz ve hukuken kurulmuş. Diyelim havuzun içinden ayrıldın, hangi kulübümüz olursa olsun, yarın benimle oynamayacak mısın? Ben seninle maçımı naklen yayınlattırmam. Ben gittim Fenerbahçe Stadı'nda ya da Galatasaray Stadı'nda oynadım. Televizyon bana yayın hakkı veriyorsa, diğer kulüp de buna uymuyorsa, o zaman 'çıkmıyorum sahaya' derim. Kaos olur. Ben 37, Sayın Aziz Yıldırım 17 sene kulüp başkanlığı görevinde bulunmuş. Gazeteden okudum, Galatasaray maçında hasılatlarının 5 milyon olduğu ifade ediliyor. Ben olmasam, o olmasa 4 büyük kulübün olması da mümkün değil. Bu itibarla böyle beyanatlarla ikilik yaratmak doğru değil. Büyüklük Allah'a mahsus ancak 4 büyük takımımızın da Türkiye liglerinde büyük olduğunu kabul etmemek riyakarlık olur'

Şampiyonluk yarışı

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Spor Toto Süper Lig'de yaşanan şampiyonluk yarışının kendilerini ilgilendirmediğini vurgulayarak, Fenerbahçe karşısına da galibiyet için çıkacaklarını belirtti.

Genç bir kadroya sahip olduklarını ve teknik direktör değişikliğinin ardından iyi bir futbol sergilediklerine dikkati çeken Cavcav, 'Fenerbahçe karşısında da son 2-3 maçtaki oynadığımız futbolu tekrarlarız diye düşünüyorum. Bu futbolla da Fenerbahçe'den mutlak suretle puan alacağımıza kalben inanıyorum. Sporcu arkadaşlarıma da çok güveniyorum. Çok düzgün bir sporcu kadromuz var. Hepsi takımlarının formasını seven insanlar. Futbolda yenmek de yenilmek de onurlu, şerefli bir iş. Biz sahaya çıkıp Fenerbahçe ile oynuyoruz diye değil, herhangi bir kulüple oynuyormuş gibi galip gelmeye çalışacağız' değerlendirmesinde bulundu.

Cavcav, ligde 11 hafta kaldığını ve toplamda 33 puanın alınabileceğini hatırlatarak, 'Ben Galatasaraylıyım ve Galatasaray'ı severim. Çünkü benim amcam Galatasaray'da futbol oynadı. Tabii ki gönlümde Galatasaray'ın şampiyon olması yatar ama Beşiktaş daha avantajlı gözüküyor. Fenerbahçe daha sonra geliyor' diye konuştu.

TRT Spor

Kaynak: http://www.trtspor.com.tr/haber/futbo...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0