Görüş Bildir
Haberler
TV
Cast Direktörleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Cast Direktörleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

DMR CASTING
02.03.2015 - 14:49 Son Güncelleme: 02.03.2015 - 14:50

Cast Direktörleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

DEĞERLİ OYUNCU VE OYUNCU ADAYI ARKADAŞLARIM BÜYÜKLERİM;

Cast ajansı ve ya oyuncu ajanslarına gittiğinizde, cast direktörleri bazen 200'den fazla kişi görüyorlar; bazen bir rol için sadece iki günleri oluyor.

Asistanlar sürekli bu iki yüz kişinin deneme çekimlerini alırken; cast direktörleri kafalarından diğer 200 kişinin kim olacağını düşünüyorlar. İşte bu yüzden gergin olabilirler. Diğer yandan yönetmenler sürekli filmlerini düşünürler; düşünürken karakterlerine hayat verecek oyuncuları bir an önce bulmak isterler.

Yapımcılar da milyonlar harcadıkları filmlerinde kimlerin yer alacaklarını merak ederler. Tüm bunlar arasında en az gergin siz olmalısınız öyle değil mi?

Bazen oyunculardan girdikleri deneme çekimlerinin başarısız geçme sebeplerini hep cast direktörlerinin saygısızlığında bulduklarını biliyorum. Bir gün bir oyuncu bana, cast direktörü çok sert olduğunu hatta deneme çekimine tam konsantre olmuş iken telefonunun çaldığını ve role çok iyi hazırlanmış olmasına karşılık bu yüzden alamadığını düşündüğünü söyledi.

Cevabım 'bu telefondan rahatsız oldum, tekrar oynayabilir miyim?' diye sorman gerekirdi oldu. Eğer sorsaydı belki de o rol onundu.

Unutmayın, cast direktörleri sizi düşünmüyor sadece; evet telefonun çalması hata, fakat gün içerisinde binlerce şeyi düşünüp yapmaya çalışıyorlar. Belki az önce yapımcı ile sert bir tartışma yaşadılar; belki sabah evden çıkarken evdekiler ile tartıştılar. Binlerce sebebi olabilir. Yorgun olabilirler.

Bunun yanı sıra sizin yalnızca tek bir işiniz var o deneme çekimini başarıyla yerine getirmek. Hiç bir şeyi kişisel algılamayın. Devam edin sadece. Biz cast direktörleri de en az sizin kadar filmde yer almak istiyoruz. Aslında bu konuda sizden bir farkımız yok. Eğer bir film aldığımızda siz başarılı olursanız biz başarılı oluyoruz. Siz ödül aldığınızda biz de kendimizi ödül almış gibi hissediyoruz. Sizinle beraber seviniyoruz. Eğer siz bir filmde etkileyici olursanız biz de diğer filmleri yapmak için yönetmenler üzerinde etkileyici oluyoruz.

Stüdyoyu eviniz gibi hissedin; orada rahat edin. O ışıklar sizin ışığınızı yansıtmanız için var.

Eğlenin !

Bir kez daha eğlenin kısmını okuyun! Rolü alın; ve iyi oynayın.

İyi oynayın ki biz de film için yapmak istediğimizi en iyi şekilde yerine getirelim

İşte bu yüzden biz sizden yanayız. Biz sizin o deneme çekimini en başarılı şekilde yapmanızı istiyoruz.

Biz size en doğru direktifi vererek sizin rolü almanızı istiyoruz.

Kaynak: http://www.fenogram.com/cast-direktor...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın