Görüş Bildir
Haberler
Çarşı Davası'nda Tüm Sanıklara Beraat!

etiket Çarşı Davası'nda Tüm Sanıklara Beraat!

Mustafa
29.12.2015 - 12:32 Son Güncelleme: 29.12.2015 - 18:20

Kamuoyunda 'Çarşı davası' olarak bilinen, Gezi olaylarında 'darbeye teşebbüs' ettikleri iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle suçlanan tüm sanıklar için beraat kararı verildi... Beraat gerekçesi: Yeterli, kesin ve şüpheden uzak delil olmaması. 2 sanık ise 'yasak madde bulundurmak' suçundan 2 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Çarşı grubu üyelerinin, darbe suçlamasıyla yargılandığı davada karar açıklandı. Sanık avukatlarının savcı mütalasına karşı savunma yaptıkları duruşmada mahkeme heyeti, sanıkların darbe ve örgüt suçlamasından beraatine karar verdi. Sanıklara eylemlere izinsiz katıldıkları için de ceza verilmedi.

Duruşma savcısı Abdullah Mirza Coşkun tarafından önceki duruşmada açıklanan mütalaada, tüm sanıklara darbe ve örgüt suçlamasından beraat verilmesini istemişti. Savcı, tüm sanıkların izinsiz gösteriden 3 yıla kadar hapsini talep etmişti. Savcı 4 sanık yönünden ise bu cezanın yanı sıra farklı suçlarla birlikte 4 yıldan 11 yıla kadar ceza istemişti.

İddianameden

İddianameden
İçeriğin Devamı Aşağıda

Savcı Adem Meral’in hazırladığı 38 sayfalık iddianamede sanıklar, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 312/1, 265/1, 220/2, Terörle Mücadele Kanunu’nun 7/1, 5/1, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 28/1, 28/4, Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun’un 13/1 maddeleri uyarınca şu suçlamalarla itham ediliyordu:

“Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme, Terör Örgütü Kurmak veya Yönetmek, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde görevlendirilenlerin görevlerini yapmalarına engel olma, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma, görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme.”

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
210
30
13
4
1
1
0