Görüş Bildir
Haberler
Cardozo En Büyük Hedefini Açıkladı!

Cardozo En Büyük Hedefini Açıkladı!

Batuhan
10.10.2014 - 13:50

Trabzonspor’da henüz beklenen performansı gösteremeyen Paraguaylı golcü Oscar Cardozo, 'Hedefim çok gol atmak. Goller atarken de Trabzonspor’un başarısına katkı sağlamak. Şampiyonluklar istiyorum. Trabzonspor şampiyon olurken ben de gol kralı olmak istiyorum” dedi.

'LAKABIM ASLINDA BASTON DEĞİL'

Trabzonspor’un sezon başında Portekiz’in Benfica takımından 5 milyon Euro bonservis bedeli, yıllık 2.5 milyon Euro garanti para ve maç başına 12 bin Euro karşılığında 3 yıllığına renklerine bağladığı Oscar Cardozo, Trabzonspor Dergisi’nin son sayısına verdiği röportajda hedeflerini anlattı. Gol attığında bile sahada yüzünün pek gülmediğiyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Cardozo, “Aslında güler yüzlü bir adamımdır. Sizin bahsettiğiniz algıyı şuna bağlayabilirim ancak. Maç içerisinde gelişen olaylara bağlı olarak yeniliyorsunuzdur ya da bir farklı öne geçmişsinizdir. Burada gülünecek bir durum yok ama genelde güler yüzlü biri olduğumu düşünüyorum” dedi. Cardozo, Türkiye’de baston lakabıyla anılmasıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

“Yanlış bir bilgi var sanıyorum bununla ilgili. Aslında baston değil. Tacuera Paraguay’da bambu ağacından olan uzun, ince ve dayanıklı çubuk. Bu sanıyorum Türkçe’ye yanlış çevrilmiş ya da anlaşılmış. Paraguaylı bir gazeteci takmıştı bu lakabı bana. Bambu bildiğiniz gibi uzun, ince ve sağlamdır. Sanıyorum bana bu lakabı bundan dolayı takmış.”

'DÜNYANIN HER YERİNDE FUTBOL OYNAMAYA HAZIRIM'

Türkiye’ye hazır olarak gelip gelmediğiyle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Cardozo, “Mental olarak hazırım. Hatta kesinlikle hazırım. Sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde oynamaya hazırım. 7 yıl Portekiz’de oynamış bir futbolcu olarak Türkiye ve Türk futboluna hemen alıştım diyemem. Her maç ve geçen her an benim buraya olan uyumumu arttırıyor. Kısa bir zaman sonra da tam olarak buraya uyum sağlayacağımı düşünüyorum. Trabzonspor’un karakter yapısını biliyorum. Hem fanatik hem de kulübe bağlı bir taraftara sahip. Trabzonspor’da oynamanın her futbolcuya gurur verdiğini duymuştum. Benim için de böyle. Şampiyonluklar yaşamış ancak bugünlerde yeni şampiyonluklara aç bir kulüp olduğunu biliyorum. Amacımız Trabzonspor’u istediği sonuçlara ulaştırmak. Bunun için buradayız” diye konuştu.

'HEDEFİM GOL KRALI OLMAK VE ŞAMPİYONLUK'

Trabzonspor’daki hedefinin çok gol atmak olduğunu vurgulayan Cardozo, “Hedefim çok gol atmak. Goller atarken de Trabzonspor’un başarısına katkı sağlamak. Şampiyonluklar istiyorum. Trabzonspor şampiyon olurken ben de gol kralı olmak istiyorum. Sanırım bütün futbolcuların isteyebileceği şeyler bunlar. Takımımız içindeki rekabetin yeterli olduğunu düşünüyorum. Hem genç hem de tecrübeli oyuncular var. İyi bir karışım oldu. Herkes başarı istiyor. Benim oynadığım mevkide bile 3 – 4 oyuncu var. Bu rekabetin başarı için yeterli olduğunu düşünüyorum” ifadesini kullandı.

'BALIK TUTMAYI SEVİYORUM'

Trabzon’u sevdiğini ve şehirle arasının çok iyi olduğunu da vurgulayan Oscar Cardozo, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şehirle aram çok iyi. Kesinlikle şikayetçi değilim. Şehri de çok sevdim. Bir çok yere yemeğe gittim. Gittiğim yerde çok sıcak karşılanıyorum. Şehir merkezini de çok seviyorum. Paraguay’da yaşadığım kente çok benziyor. Benim büyüdüğüm şehirle bu şehrin meydanı da birbirine çok benziyor. Bu nedenle Trabzon’a sempatim hayli fazla. En sevdiğim şey balık tutmak. Şu ana kadar tuttuğum en büyük balık 70 santimetre boylarında ve 12 kilo kadardı. Balığın Paraguay’daki adı “Suribi”. Paraguay’daki bir nehirde tutmuştum.”

'TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU'

Trabzonspor taraftarının kendisi için bestelediği, “Haydi geç bütün rakipleri, havalandır fileleri, süslüyor bütün hayalleri, Cardozo'nun o golleri” şarkısını henüz dinlemediğini de vurgulayan Cardozo, “Kesinlikle dinlemem gerek. Sözleri çok hoşuma gitti. Çok memnun oldum. Şu anda tüylerim diken diken oldu diyebilirim. Yazan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Benim adıma ikinci kez şarkı yazılan kulüp oldu Trabzonspor” ifadesini kullandı.

Skorer

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/cardozo-en...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0