Görüş Bildir
Haberler
Cansu Kaya'nın Katilleri Özgecan'ın Katillerini 'Kınamış'

Cansu Kaya'nın Katilleri Özgecan'ın Katillerini 'Kınamış'

Hande öçalan
21.06.2015 - 11:21 Son Güncelleme: 21.06.2015 - 11:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

Katil zanlılarından birinin, geçen 17 Şubat'ta Atatürk Anıtı'nda başlayan yürüyüşte grup içinde yer alan M.P.C.'nin, Özgecan'ın fotoğrafının yer aldığı pankart taşıdığı ve katilleri kınadığı görüldü.

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde geçen pazar günü kaybolan ve üç gün sonra kanalda cesedi bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın katil zanlısı 24 yaşındaki N.D. ve 17 yaşındaki M.P.C. sevk edildi adliyede tutuklandı. Gece mahkeme sürerken zanlıların kendilerine verilmesini isteyen kalabalık bir grup, adliyeye yürümek istedi. Polisin biber gazı ve copla müdahale ettiği grup güçlükle, dağıtıldı. Olaylarda gözaltına alınan 10 kişi, serbest bırakıldı.

Olayın aydınlığa kavuşturulması için ayrıca 5 kişilik jandarma özel ekibi kuruldu. Dalyan Mahallesi'ndeki işyeri ve MOBESE kameraları incelendi. Son olarak ablası Burcu Kaya ile kaybolduğu gün saat 23.00 ila 23.30 arasında telefon görüşmesi yapan ve yatacağını söyleyip telefonunu kapatan Cansu Kaya'nın, telefon görüşmesinden birkaç saat sonra, güvenlik kameraları görüntülerine göre; Dalyan'daki restoranda garson N.D. ve lise öğrencisi M.P.C. ile birlikte Maraş Mahallesi Sağlık Ocağı Sokağı üzerinde yolda yürürken görüldü. Bunun üzerine iki zanlı gözaltına alındı. Teknik incelemede de Cansu Kaya'nın kendine ait cep telefonuyla 01.20 ile 02.00 saatleri arasında görüşme yaptığı da belirlendi.

Güvenlik Kamerasından Yakalandılar

Güvenlik Kamerasından Yakalandılar

Yakalandıkları gün ile bir sonraki gün çelişkili ifadeler veren iki zanlı, iki ayrı minibüsle dün adliyeye sevk edildi. Adliye önünde bekleyen öfkeli kalabalığın saldırdığı iki zanlı, güçlükle adliyeye sokulabildi. Zanlıların adliye getirildiği sırada bir zanlının içinde olduğu minibüse ön kapıdan giren baba Osman Kaya, 'Sen benim canımı aldım, ben de seni öldüreceğim. Pis katiller' diye bağırdı. 

Bu sırada yaklaşık 250 kişilik öfkeli kalabalık, saat 01.00 sıralarında çarşı içinde bir araya geldi. Adliyeye doğru yürüyüşe geçen grubun önüne polis geçti. 'Cansu'nun katillerini bize verin' ve 'Zanlıları koruyorsunuz sivilleri korumuyorsunuz' sloganları atan grubun dağılması istendi. Zanlıları isteyen ve dağılmamakta direnen gruba polis, cop ve biber gazıyla müdahale etti. 

Tutuklanan cinayet zanlılarından N.D.'nin Cansu Kaya'nın cesedinin bulunduğu gün arama çalışmalarına katılan grubun içinde yer aldığı da öğrenildi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0