Görüş Bildir
Haberler
Burak Elmas: 'Fatih Terim'e Başkan Yardımcılığını Teklif Ettim, Kabul Etmedi'

Burak Elmas: 'Fatih Terim'e Başkan Yardımcılığını Teklif Ettim, Kabul Etmedi'

Ted Lasso
25.01.2022 - 20:56

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Habertürk TV'de yayınlanan Teke Tek programında Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı. Domenec Torrent ile ilk olarak kendisinin görüştüğünü dile getiren Başkan Elmas, devam eden süreçte uygun opsiyon olduğu için Fatih Terim'le yolları ayırdığını vurguladı. Başkan Burak Elmas'ın açıklamalarından satırbaşları.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Habertürk TV'de yayınlanan Teke Tek programında Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı. Fatih Terim'e ayrılık öncesinde başkanlık yardımcılığı teklif ettiğini ancak deneyimli çalıştırıcının kabul etmediğini belirten Elmas, Domenec Torrent'le de ilk görüşmeyi kendisinin gerçekleştirdiğini kaydetti. Galatasaray CEO'su Hande Ocak Başev ve Yönetici Işıtan Gün hakkındaki iddialara da yanıt verdi.

Pişman değilim

Pişman değilim

Seçim dönemi çalıştığınız ekiple seçimden sonra fikir ayrılıkları olabiliyor. Dostça yolları ayırmak doğal. Seçimlerimden pişman değilim, önümüze bakacağız. Zor bir dönemde aday olduk, taşın altına elimizi koyduk.

Hocamızın onayı ile transfer ettik

Hocamızın onayı ile transfer ettik

Galatasaray’da scout departmanı var. Hocamızın ve onların hazırladığı rapor doğrultusunda birçok oyuncuyla görüştük. Mesela Ghezzal. Galatasaray’ın geleceği için onu almadık. O listede bulunan oyuncuları aldık, takım böyle kuruldu. Her mevkiden bir çok alternatifin olduğu bir transfer listesi vardı. O listede bulunan oyuncuları hocamızın onayı ile transfer ettik.

Ghezzal'ın transfer edilmesini istemedim

Ghezzal'ın transfer edilmesini istemedim

Galatasaray'da scouting departmanı var. Onların sunduğu alternatifli liste vardı. Birçok oyuncuyla konuştuk. Örneğin; Ghezzal transferinde maliyetinin net 4 milyon avroya geldiğini gördük ve Galatasaray'ın geleceğiyle ilgili böyle bir karar almamayı uygun gördüm.

Fatih Hoca 'aldatıldım' derken ne kastettiğini bilmiyorum

Fatih Hoca 'aldatıldım' derken ne kastettiğini bilmiyorum

Biz gelirken Terim ile çalışacağımızı net belirterek geldik. Diğer adaylar da tasarruflarını dile getirmişti. Göreve gelince hoca ile oturduk ve kulübün durumunu konuştuk.

Hocaya dedik ki hocam yüksek maaşlı oyuncularla kurulu bir takım düzeninden çıkmak, yeni bir anlayışla, kadroyu mümkünse gençleştirecek bir yeni takım kurmak zorundayız dedik.Bu sistemi kurarken önce sahada yer alın dedim. Bu projeyle yola çıktık. Aldatılma kelimesinin içini doldurmalıyız. Orada ne kastettiğini bilmiyorum. 

Fatih Hoca ile çalışmayı arzu etmem ve bunu söylemem çok doğal. Göreve geldikten sonra hocamızla finansal durumu konuştum. Anlayışı değiştirmemiz gerektiğini söyledim. Genç, potansiyelli, geliştirip satabileceğimiz oyuncuları transfer edelim dedim

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karşımızda ciddi bir Galatasaray karşıtı TFF var

Karşımızda ciddi bir Galatasaray karşıtı TFF var

Rezan Epözdemir'in duyduğu rahatsızlıkların hiçbiri sürpriz değil. Yönetim kurulumuzda dile getirmişti. Fakat biz, yönetime geldikten sonra eski alışkanlıklardan kurtulmamız gerektiğini düşündük.

En kolayı, hakemlerin arkasına sığınmaktır. O zaman kendi problemlerinizi hasıraltı ediyorsunuz.

Hakemlerle ilgili ciddi sorunlar var. Federasyonla ciddi görüşmeler yaptık. Takımda da problemler var ama hakemlerle ilgili problemleri bunlarla karıştırmamak lazım.

Bilinçli yapıldığını düşünüyorum

Bilinçli yapıldığını düşünüyorum

''Hakemlerin yaptığı ciddi hatalar oldu. Bana göre bazı hataların üst üste organize şekilde yapıldığını düşünüyorum. Hatta bizim yönetimden gitmemizi isteyenler federasyonda var ve onun için operasyon yaptıklarını dahi düşündüm, düşünüyorum.''

Ben istifa ettim diye rahmetli Özhan Başkanımız görevini bitirmedi

Ben istifa ettim diye rahmetli Özhan Başkanımız görevini bitirmedi

Bu istifalar çok doğal. Mustafa Cengiz Bey'in Sportif A.Ş'sinden, rahmetli Özhan Canaydın'ın yönetiminden istifa etmiştim ben. Seçim döneminde seçim kazanmak için uğraşıyorsunuz, seçimden sonra gerçek iş başlıyor. Her ayrılığın kavgaya dönüşmesine gerek yok. Seçimin birinci gününde mazbatayı aldıktan sonra istifa eden var Galatasaray'da. Gelecekte de olur bu. Bazı arkadaşlarımızın memnun olmadığı kararlar olabilir. İş yapış şekli ile kafanızdaki iş yapış şekli aynı olmayabilir. Ben istifa ettim diye rahmetli Özhan Başkanımız görevini bitirmedi.

Ben liyakatli, işi yapabilecek kabiliyete olan insanların gelmesi gerektiğini düşünüyorum. O dönemde bu arkadaşlarımızın atandıkları görevi layıkıyla yapabileceklerini düşündük. Yönetim kurulunun başkandan, başkanın da yönetim kurulu üyelerinden memnun olmama hakları vardır. Gerek başkan, gerek yönetimden fedakârlık yapabilirler.

Fatih Terim'e Torrent ile görüşmenin detaylarını anlatmadım

Fatih Terim'e Torrent ile görüşmenin detaylarını anlatmadım

O kadar çok yalan bilgi, çirkin üslupla servis ediliyor ki doğrusunu anlatmamız lazım.

Son dönemlerde çok fazla yalan bilgi servis edildi. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı, istediği teknik direktörle, istediği zaman görüşebilir

Galatasaray Başkanı, istediği teknik direktör ile istediği zaman görüşebilir. Torrent ile görüşmeleri ben yaptım

Fatih Terim'e Torrent ile görüşmenin detaylarını anlatmadım.

Torrent ile ben görüştüm. Yazdan beri değil, çok kısa zamanda böyle bir görüşme oldu. Hocamıza sadece bir maç sonrası Guardiola'nın eski yardımcılarıyla ilgili bir bilgi geldiğini, bu bilgiyi ileteceğimi söyledim. Detay anlatmadım. Kısa geçtik.

Galatasaray Başkanı cesur olmak zorunda

Galatasaray Başkanı cesur olmak zorunda

Özellikle Fatih Terim konusunda çok hassas davranmaya çalıştım. Camiamız için çok değerli bir futbol adamı, kendisini çok sevdiğim bir Galatasaraylı. Fakat doğru olduğunu düşündüğüm kararı almak zorundaydım. Bunun da arkasındayım.

Ben, Galatasaraylı olarak bildiklerim ve gördüklerim dahilinde en uygun kararı vermeye çalıştım. Bunun doğru olup olmadığını da zaman gösterecek.

Fatih Terim’le ilgili kararı aldığım günlerdeki verilere bakarsanız, bu kararı almak için yeterince sebebim vardı. Bu ayrılığı en şık şekilde yapmaya çalıştım. Çünkü aramızda kişisel sevgi ve saygı vardı. Ama ayrılık sonrasında takıma bile sahip çıkılmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fatih Terim'den, başkan yardımcısı olarak futbol aklı olarak bu projeye devam etmesini istedim ama hocamız bunu istemediğini söyledi

Fatih Terim'den, başkan yardımcısı olarak futbol aklı olarak bu projeye devam etmesini istedim ama hocamız bunu istemediğini söyledi

Ben hala Fatih Terim'in çok önemli bir futbol aklı olduğunu düşünüyorum. Galatasaray'da çok fazla futbol aklı olan insan yok. 5 kişi bile yoktur.

Ben hala Fatih Terim'in çok önemli futbol aklı olduğunu düşünüyorum. Hocaya da bunu söyledim. Sahada yıpranmasını arzu etmediğini söyledim. Kendisinin de başkan yardımcısı olarak Sportif A.Ş.'de bu projenin uygulamasına devam etmesini arzu ettiğimi söyledim. Hocamız da arzu etmediğini söyledi, tabii ki kendi takdiridir. Tabii ki ayrılıklar her zaman kolay değildir. En iyi şekilde yolları ayırmaya çalıştık. Sosyal medyada kasıtlı yapanlar da var, bu tepkileri göze almıyorsunuz bu zor kararları alamazsınız. Galatasaray'ın bu kadar zor döneminde aday olduğuysanız. Galatasaray zor camiadır. Galatasaray'ın değerlerinde sorgulamak vardır. Bu süreçte ülkemizin de içinden geçtiği iklime uygun şekilde cepheleşme var. Bundan vazgeçmek istemeyenler var. Sessiz çoğunluğun sesi fazla çıkmıyor. Benim ailem, kızıma, çocuklarıma gelen mesajlar. Benim cep telefonumu sosyal medyada yayınladılar. Hakikaten bu alışkanlık haline gelmek üzere. Eleştirinin en serti olabilir. Galatasaray'da bu olmuştur. 1911 yılında Ali Sami Yen Bey'in üyelere yazdığı yazıyı okudum. O zaman da aynı şey var. 'Benden davet beklemeyin, gelin yardım edin' diyor. Açıkçası ben de onu yapmaya çalıştım.

Kovid-19 sebebiyle belli bir yaşın üzerinde büyüklerimiz olduğu için istişare kurulumuzu toplamadık. Divan kurulu toplantımızı online yapacağız. Bazı başkanlarımızla sürekli görüşüyoruz. Çok çok büyük bir projeyi konuşuyoruz.

Işıtan Gün'ün sosyal medya paylaşımları

Işıtan Gün'ün sosyal medya paylaşımları

Yönetim kurulunda çok ciddi kadın varlığını, kadınların aktif olarak varlığını önemseyen kuruluz. Onların görüşleri çok önemlidir. Ama böyle bir üslubu kabul etmemiz mümkün değil. Gereken neyse olur. Işıtan Bey özür diledi ama. Burada kişilerle ilgili tek tek konuşmak istemiyorum. Aslında bir cadı avı var. Hepimiz bazı yerlerde bazen hata yapıyoruz. Biz bazen yönetim kurulundan kadın arkadaşlarımızdan özür dileyerek sözler söyleyebiliyoruz. Ama burada amaç başka. Bunun sonucunda Galatasaray zarar görür. Arzu eden varsa bu davranışlara devam edebilir. Bugün Galatasaray'ın çok ciddi çözüm bekleyen problemleri var.

Sadece futbolcuların giymesi gereken eşyalar, başka internet sitelerinde satılıyor

Sadece futbolcuların giymesi gereken eşyalar, başka internet sitelerinde satılıyor

Son dönemlerde dışarıda satılan ürünler mevzu. Galatasaray Spor Kulübü'ne Nike'ın verdiği ürünler dışarıda satılıyor. Bununla ilgili savcılığa başvurduk. Kendi kulübümle ilgili savcıların araştırma yapmasını istedik. Futbolcularımızdan başka kimsenin giymemesi gereken ürünler bazı sitelerde satılıyor. Tespitlerimizi yaptık. Bunu hocaya da söyleyerek yaptık. Galatasaray'da böyle bir şeye asla izin vermez dedik. Kendisi de gereken her şeyi yapın, sonuna kadar gidin lütfen dedi. Bu tür konularda Galatasaray bizim değil Galatasaraylıların. Denetleme konusunda çok şeffaf ve açığız. Herkesle ilgili yüzlerce eleştiri yapılıyor. Sorunları çözmemiz lazım. Galatasaray'da yöneticiler, başkan geçici. Sorunlar gerçek. Hatta Galatasaray'ın geleceği tehlike altındadır. Birbirimizle dalga geçip, muhalefet yapmak değil sorunları çözmek zamanıdır. Bunu kişisel bir iktidar mücadelesine dökmemek lazım.

Florya Projesi, tüm borçları kapatabilecek bir proje

Florya Projesi, tüm borçları kapatabilecek bir proje

Şu anda Galatasaray'ın Bankalar Birliği ile yapmış olduğu anlaşmayı çok büyük tehlike olarak görüyorum. Buradan Galatasaray'ı çıkarabilecek en önemli proje daha önce iptal olan Florya projesidir. Bunun için ciddi çalışma yapıyoruz. Eski başkanlarımızdan da destek istiyoruz. Emlak Konut'a beraber gittik. Camiada bu konuda tecrübeli işleri için içine katıyoruz. Bu proje Galatasaray'ın geleceğini kurtaracağız. Galatasaray'ın borçlarını tamamen ödeyebileceğimiz proje. Şu anda görüşmeleri yapıyoruz.

Herkesin destek olmasını istiyoruz. Riva'da borçlu çıkma riskimiz var. Orada faiz ödüyoruz. Orada almış olduğumuz avansı vaktinde ödememiş olduğumuzdan dolayı faizin faizini ödüyoruz. Maalesef ciddi gelir kaybı yaşıyoruz, onu da halletmeye çalışıyoruz. Bunun dışında Kemerburgaz'la ilgili ruhsat için başvurduk. Şubat ayı içinde ruhsatı alıp başlamak istiyoruz.

Gomis ile görüşüyoruz

Gomis ile görüşüyoruz

Çok talihsiz bir dönem yaşadık. Sarı kart cezalılar, sakatlıklar oldu. Galatasaray'ın finansmanını bozmayacak şekilde önümüzdeki dönemde bir oyuncuyu kadromuza katmak istiyoruz. Çok ciddi arayış içerisindeyiz. UEFA'da üç değişiklik hakkımız var. Gomis ile de görüşüyoruz. Galatasaray bütçesine maliyet yaratmayacak ama Galatasaray'a çok katkısı olacak oyuncu lazım. DeAndre Yedlin ayrılacak. Omar'ın gözü iyileşti, onu kadroya yazacağız.

Haklı eleştiriler de var. En büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi iletişim konusu. Bir türlü istediğimiz dereceye getiremedik. Çok içimize kapandık. Üyelerimizle iletişim kuramadık. Eleştirecek noktalarımız var mı yüzde 100 var. 7 ay yargılamak için erken. Bildiğimiz şekilde, cesur şekilde Galatasaray'ı buradan çıkarma irademiz var. Galatasaray Spor Kulübü üyelerinin alacakları her türlü karara saygılıyım. Ben onların arasında yaşamaya devam edeceğim. Önemli olan Galatasaray'ın buradan çıkabilme kabiliyeti göstermesi. Umut ediyorum, projeleri gerçekleştirdiğimizde Galatasaray Türkiye'nin tek borçsuz bir kulübü olmasına sahip olacak. Küme düşme gibi bir tehlike olmayacak, buradan toparlanacağız. Bu noktadan sonrasına bakıyoruz. Biz de kendi özeleştirimizi yapıyoruz. Eleştiride üslup çok önemli. Camiamızın bu üsluba aksi davranan, eleştirmekle hakaret etmeyi birbirine karıştıran kişilere karşı ciddi birlik göstermesi gerektiğine inanıyorum. Zor durumdan ilk çıkan kulüp olmayı arzu ediyoruz. Üyelerimize de bunu en iyi şekilde anlatmaya çalışacağız. Ne olursa olsun Galatasaray için iyisi ve hayırlısı olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ismi lazım değil

Bazen en büyük hizmet istifadır!