Görüş Bildir
Haberler
Canlı Bomba Şüphelisinin Ablası Başbakanlığa ve Cumhurbaşkanlığı'na İhbarda Bulunmuş...

Canlı Bomba Şüphelisinin Ablası Başbakanlığa ve Cumhurbaşkanlığı'na İhbarda Bulunmuş...

Onedio Medya
16.10.2015 - 09:43 Son Güncelleme: 16.10.2015 - 15:27

Ankara'daki canlı bombalardan biri olduğu iddia edilen Ömer Deniz Dündar'ın ablası Fatma Dündar'ın iki yıl önce hem Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) hem de Cumhurbaşkanlığı'na ihbar ve şikâyette bulunduğu ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara 'da 99 yurttaşın olduğu saldırıda ikinci canlı bomba olduğu iddia edilen Ömer Deniz Dündar'ın ablası Fatma Dündar'ın iki yıl önce hem Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER), hem de Cumhurbaşkanlığı'na ihbarda ve şikayette bulunduğu ortaya çıktı. 

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, abla Fatma Dündar, kardeşlerinin Suriye'ye gitmesinden iki hafta sonra ve altı gün arayla yolladığı iki ayrı ihbarda, ikiz erkek kardeşleri Mahmut Gazi ve Ömer Deniz'in 'cihat' diye kaldırılarak Suriye'ye götürüldüğünü, Adıyaman'da bu şekilde 100'e yakın ailenin bulunduğunu belirterek, 'Bu nasıl bir din anlayışı? Kimin için savaşıyor bu çocuklar? Neden yoksul ailelerin çocukları? Niye benim ikiz kardeşlerim? Bir savaşın içindeydik nerede devletin askerleri?' diye sordu.

İki kardeşin Suriye'ye gitmesinden sonra anne Asiye Dündar, 9 Eylül 2013'te Adıyaman Fatih Polis Merkezi'ne başvurarak, şikayette bulundu. Ardından abla Fatma Dündar, 18 Eylül 2013'te Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BIMER) gönderdiği 789498 numaralı başvuru ve şikayette şöyle dedi:

'Adıyaman'da birçok genç kayıp. Kim olduklarını belli olmayan İslami bir grup tarafından dini eğitim verilerek, cihat çağrısı yapılarak, evlerinden alınıp Suriye'ye götürülüyor. Benim iki kardeşim bu şekilde 15 gündür yok. Emniyet güçlerine kayıp ihbarı yaptığımız sırada öğrendik ki bizim gibi 100'e yakın aile mağdur ve bu soruna kimse çözüm bulamıyor. Bu grup gençlerden para alıyor ve Suriye'de muhalif gruplara para karşılığı satılıyor. Hangi dinde, hangi anlayışta var bu, anlamış değilim. Bu grup imamlara kafir diyen, cuma namazlarını terk eden... Sebep ise dar ül harp. Devlette resmi kurumlarda çalışmayan, üniversite ve okul kapılarında azılı düşman gibi bekleyen gençleri ailelerinden koparan bu insanlara kim dur diyecek? Bir Adıyamanlı olarak başbakanımızın Adıyaman'a olan sevgisinden güç alarak önce Allah'a sığınarak yardım bekliyorum. Kardeşlerimizi geri almak için 1000 dolar teklif eden bu insanlar etrafımızda dolaşıyor. Bu şikayet yazısını yazarken bile korkularım ve endişelerim var ama çaresiz bir şekilde dua ederek bekliyoruz. Bu nasıl bir din anlayışı? Kimin için savaşıyor bu çocuklar? Neden yoksul ailelerin çocukları? Niye benim ikiz kardeşlerim? Bir savaşın içindeydik nerde devletin askerleri?'

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘CİHAT İÇİN GÖTÜRÜLDÜ’

Abla Fatma Dündar daha sonra da 24 Eylül 2013'te Cumhurbaşkanlığı'na ihbarda bulundu. Dündar, şunları yazdı:

'Sayın cumhurbaşkanım, 20 yaşında ikiz erkek kardeşlerim Suriye'ye cihat düşüncesi adı altında kaldırılıp götürüldü. Devletin bu olaya el atmasını bekliyoruz. Çaresiz durumdayız. Para karşılığı radikal İslam grupları Adıyaman'da kız erkek birçok öğrenci götürüyor. Ne emniyet güçleri ne de savcılık bu olaya el atmadı. Sizden yardım bekliyoruz. BIMER'e aynı şekilde yazdık, henüz geri dönen olmadı. Aileler perişan oldu. Eğer bir savaş durumu varsa bu ülkenin askerleri, siyasi güçleri nerede??? Yok değilse eline silah almayan bu çocukların suçu ne? Din adı altında beyinleri yıkanıp götürülen bu gençlerin günahı ne? Lütfen el atın.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda