Görüş Bildir
Haberler
Canlandırma Günleri Başladı

Canlandırma Günleri Başladı

Canlandırma Günleri Başladı

2. Uluslararası Canlandırma Günleri 13 - 16 Ekim arasında İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nde olacak.

Fransız Kültür Merkezi ile Canlandıranlar Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği 2. Uluslararası Canlandırma Günleri, bugün Taksim’deki Fransız Kültür Merkezi’nde başlıyor. Birçok animasyon filminin Türkiye’de ilk kez gösterileceği etkinlikte, 12 seansta toplam 27 film, bir canlı performans ve atölyeler animasyon meraklılarıyla buluşacak. Bu yılki programın onur konuğu “Hilda Teyze” ve “Kurbağaların kehaneti” gibi filmlerin yönetmeni ve “Paris’te bir kedi” filminin yapımcısı Jacques-Rémy Girerd.

Canlandırma Günleri kapsamında 'Ufacık' (Thomas Szabo ve Hélène Guiraud) 'Paris’te Bir Kedi' (Alain Gagnol et Jean-Loup Felicioli) ve Türkiye'de ilk kez izleyiciyle buluşacak olan 'Tante Hilda' (Hilda Teyze) (Jacques-Rémy Girerd) gibi filmler izlenebilecek.

Ayrıca Canlandırma Günleri'nde soyut Animasyonun öncülerinden olan ve 1952 yılında 'Neighbours' filmi ile Oscar alan Norman Mc Laren’ın doğumunun 100. yılı vesilesiyle özel bir gösterim düzenlenecek. Picasso, Truffaud veya Lucas gibi büyük isimleri etkilemiş ve sinema alanında birçok yeniliğe imza atmış Mc Laren’nin anısına günümüz yönetmenlerinin çektiği 8 filmi gösterim programında yer alıyor.

Kaynak: http://haber.sol.org.tr/kultur-sanat/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın