Görüş Bildir
Haberler
Canan Kaftancıoğlu’ndan Erdoğan ve Soylu’ya Tazminat Davası

Canan Kaftancıoğlu’ndan Erdoğan ve Soylu’ya Tazminat Davası

Batuhan
12.01.2021 - 12:00

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, kendisini DHKP-C militanı olmakla suçlayan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu ve manevi tazminat davası açtı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Boğaziçi Üniversitesi'nde devam eden eylemlere katılan CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu’yla ilgili olarak “Öğrenciler bu işin içinde değil. Bu işin içinde olanlar terörist. İstanbul İl Başkanı orada, o zaten bir DHKP-C militanıdır” demişti.

Soylu da tweet atmıştı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Twitter üzerinden bir açıklama yaparak “Canan Kaftancıoğlu terör örgütlerinin soytarısıdır” yönünde bir paylaşımda bulunmuştu.

Suç duyurusunda bulundu

Suç duyurusunda bulundu
www.veryansintv.com

Canan Kaftancıoğlu, yaşanan bütün bu gelişmeler üzerine yargı yoluna giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Canan Kaftancıoğlu tarafından İstanbul Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesi'nde AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında 1.000.001,00 liralık manevi tazminat davası ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında 1.000.000,00 liralık manevi tazminat davası ile hem AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında; Hakaret (TCK m.125/1; 125/3/b; 125/4) Görevi Kötüye Kullanma (TCK m. 257/1), Yargı Görevi Yapanı Etkilemeye Teşebbüs (TCK m. 277/2), Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs (TCK m. 288) suçlarını işledikleri için iddianame tanzim edilmesi ve kamu davası açılması hususlarında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi verildi.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
14
8
6
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın