Görüş Bildir
Haberler
Can Dündar: 'AYM'nin Hakkımızdaki Kararını Beraat Olarak Görüyorum'

Can Dündar: 'AYM'nin Hakkımızdaki Kararını Beraat Olarak Görüyorum'

FreiGeist
02.03.2016 - 13:16 Son Güncelleme: 02.03.2016 - 16:32

Hapisten geçen hafta tahliye edilen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararını beraat olarak gördüğünü ve aleyhlerine açılan davanın düşmesini sağlayacağını, ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından mahkemenin nasıl karar alacağının belirsiz olduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül, Suriye'ye silah taşıdığı iddia edilen MİT TIR'larıyla ilgili yayımladıkları haber ve görüntülerin ardından, 'devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla' açıkladıkları gerekçesiyle geçen yıl Kasım ayında tutuklanmışlardı.

İki gazeteci AYM'nin tutukluklarında hak ihlali olduğu şeklinde karar vermesinin ardından hapiste geçirdikleri 92 günün ardından tutuksuz yargılanmak üzere geçen hafta serbest bırakılmışlardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'da Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan Dündar, AYM'nin hak ihlali kararını Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'yenilgi' olarak nitelerken, tutuklanmalarının yaptıkları haberlerde dikkatli olmaları için diğer gazetecilere bir mesaj anlamına geldiğini ifade etti. 

Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
21
5
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
asknakdeniz

arkandayız CAN DÜNDAR!

master dask

Can DÜNDARI Mustafa filmiyle eleştirenler küfredenler şimdi Can DÜNDARA ARKA çıkıyor arkadaş adam daha yakın zamanda kadar tayyibe övgüler diziyordu sizin ka... Devamını Gör

delimsa

erdoğan o kadar diktatör ki ona en büyük düşmanlık eden can dündar casusluktan yattığı cezaevinden salıverildi ! Dünya diktatör görsün...!

cimbombom

@delimsa, belli ki adın gibi aklında deli... "Diktatör" olduğu söylenilen Tayyip ve onun uzantılarıdır, devlet değil. Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verile... Devamını Gör