Görüş Bildir
Haberler
Çamlıhemşin’de “Tuhaf Otel”

Çamlıhemşin’de “Tuhaf Otel”

Akif Aydoğan
06.07.2016 - 00:21

Çamlıhemşin’de “Tuhaf Otel”

·Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde, bavul ve yüklerin ilkel teleferikle taşındığı otel,

resepsiyon, merdivenler, odalar ve tuvaletlerde bulunan kural listeleriyle

dikkati çekiyor.

İlçeye bağlı dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası’nda, ana yola 60 metre uzaklıkta bulunan otele gelen yerli ve yabancı turistlerin bavul ve eşyaları ilkel teleferikle taşınıyor.

Okan Yenigün ve Bülent Saraloğlu’na ait olan ve çevrede “Tuhaf Otel” olarak adlandırılan otel, ilginç kurallarıyla tanınıyor. Yaklaşık 5 yıl önce başlatılan uygulamayla hazırlanan kurallar, otele giden patika yola konulan tabelalar ve otel içinde çeşitli noktalara yerleştirilen listelerle konuklara duyuruluyor.

Otel, girişine konulan tabelada yer alan “Burası Tuhafiye Oteldir. Burada tuhaf şeylerle karşılaşabilirsiniz. Ama tuhaf şeyler talep edemezsiniz” yazısıyla konuklarını karşılıyor. Otele konaklamak için gelen ve gördükleri karşısında şaşıran turistler, eşyalarının ilkel teleferikle taşınmasını cep telefonlarıyla kaydediyor.

Otelin rehberi Muhammet Önçırak (61), yaptığı açıklamada, otelin yola 60 metre mesafede olması nedeniyle yükleri teleferikle taşıdıklarını belirterek, aracı 11 yıldır kullandıklarını söyledi.

Bavulun teleferikle taşınmasının insanlara çok ilginç geldiğini ifade eden Önçırak, bu teleferiği sadece otele bavul ve yük taşımak için kullandıklarını anlattı.

“CİTTUM, CEZDUM, CÖRDUM”

Önçırak, otele gelen müşterilerin, bavulların teleferikle taşınacağını öğrendiklerinde şaşırdığını dile getirerek, “Hemen kameralara sarılıyor ve fotoğrafını çekiyorlar. ‘Laz aklı’, ‘Karadeniz usulü’ gibi yorumlar yapıyorlar. Teleferiğe, ‘Cittum, cezdum, cördum’ diye yazdık. Bu bizim otelin patentli sloganıdır.” diye konuştu.

Otel girişinde tabela olduğunu belirten Önçırak, “Orada ‘Tuhafiye Otel’ yazıyor. Bu yazıyı görünce bazı müşteriler ‘ne satıyorsunuz?’ diye soruyor. Biz de bir şey satmadığımızı anlatıyoruz. Bütün tuhaflıklar bizde var. Bize her yer Rize değil, her yer Rize kadar güzel değil.” ifadesini kullandı.

“OTELİN ‘LAZ’ KURALLARI VAR”

Önçırak, otelin bir ev gibi olduğunu, hiç kimsenin odalara ayakkabıyla çıkamadığını söyledi.

Otelin ‘Laz’ kuralları olduğunu belirten Önçırak, “Otelin oda katlarına ayakkabıyla çıkmak kötü bir şey değil, ancak bize hep dağcı, yürüyüş ekipleri gelir. Otel ahşap olduğu için hem hijyen hem de gürültü açısından bu kurallar konuldu.” dedi.

Oteldeki listelerde yer alan bazı ilginç kurallar şöyle:

“Burası tuhafiye oteldir. Burada tuhaf şeylerle karşılaşabilirsiniz. Ama tuhaf şeyler talep edemezsiniz.

Oda katlarına ayakkabıyla girilmez. Askeri kortejde yürür gibi topukları vurarak yürümeyiniz.

Sanki odalarımız otoparka bakıyormuş gibi manzaralı oda kaprisi yapmayınız.

Akşam yemekleri set menüdür. Yemek saatlerine uyunuz. Sonra meze payınızı yediklerinde gözünüz dolup dudaklarınız titremesin.

Yürüyüşten gelen gruplarımız erken yatabilir. Gürültü yapanlardan dolayı uykusuz kalan yorgun insanların soluğunu ensenizde hissetmemek için desibeli düşürün.

Oda anahtarlarını yanınızda götürüp ne yapıyorsunuz çok merak ediyoruz. Yedek anahtar yaptırmaktan bize gına geldi.

Wi-Fi internet hizmetini fotoğraf paylaşın, check-in yapın diye sunuyoruz. Film download edip kotamızı doldurun diye değil.”

Kaynak: Hürriyet

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın