Görüş Bildir
Haberler
İngiltere Sosyal Medyayı Yasaklayacak mı?

İngiltere Sosyal Medyayı Yasaklayacak mı?

Onedio Medya
15.07.2015 - 21:34 Son Güncelleme: 15.07.2015 - 21:43
İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiliz hükumeti, terörle mücadele için, şifreli iletişim sağlayan Facebook Messenger, Snapchat, iMessengerİngil ve WhatsApp gibi uygulamaları yasaklamaya hazırlanıyor.

İngiltere, İŞİD gibi örgütlerle başa çıkabilmek için, ülkesindeki vatandaşların şifreli iletişim sağlayan anında mesajlaşma yazılımlarını kullanmayı bırakmalarını istiyor.

2012’de çıkan bir yasaya göre, ülkedeki internet servis sağlayıcıların, tüm kullanıcıların web geçmişlerini, e-posta ve mesajlaşma kayıtlarını tutmaları gerekiyor.

Ancak, ISS’ler şifreli olarak çalışan Facebook Messenger, Snapchat veya WhatsApp gibi yazılımlardaki yazışmaları göremiyorlar. Bu da, ülkedeki anti-terör soruşturmalarının çıkmaz sokağa girmesine neden oluyor zira eylem yapmasından şüphelenilen, özellikle İŞİD gibi örgütlere mensup şüphelilerin, kontaklarıyla rahatça yazışarak planlarını yürütmelerini sağlıyor.

İngiltere başbakanı David Cameron, “ülkemizde güvenliğimizi tehdit eden aşırı görüşlü militanların eylemlerini gerçekleştirmeye yardımcı olacak  enstrümanların çalışmasına izin veremeyiz,” diyerek yasaklama kararı hakkında ne kadar ciddi olduğunu ortaya koyarken, aynı zamanda herkesin aklında da soru işaretleri yaratıyor: Terör korkusunu bahane ederek, insanlardan özgürlüklerini almak ve onları gözlem altında yaşamaya mecbur bırakmak, demokrasinin bir parçası mıdır? 

TechInside

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0