Görüş Bildir
Haberler
Cameron Crowe Özür Diledi: 'Emma Stone'u O Rolde Oynatmamalıydım'

Cameron Crowe Özür Diledi: 'Emma Stone'u O Rolde Oynatmamalıydım'

Hande öçalan
05.06.2015 - 14:49 Son Güncelleme: 05.06.2015 - 17:15

Almost Famous, Vanilla Sky, Elizabethtown gibi filmlerin yönetmeni Cameron Crowe, son filmi “Aloha”'da Emma Stone'u oynattığı karakter için özür diledi. Neden mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yarı Çinli, Yarı Hawaiili bir Emma Stone Alır mıydınız?

Yarı Çinli, Yarı Hawaiili bir Emma Stone Alır mıydınız?

Baba tarafından Çin asıllı ve ¼  oranda da Hawaiili karakter Allison NG rolü için seçtiği Amerikalı Emma Stone'a filmin vizyona girmesiyle beraber sosyal medyadan ve film eleştirmenlerinden tepkiler yağmaya başlamıştı. Crowe'un Stone tercihi, kimilerine göre bir 'beyazlaştırma' projesi, kimilerine göre ise tamamen hatalı kasting olarak görüldü.

Sinema Beyazlaşıyor mu?

Haber kanallarında “Cameron Crowe Aloha'sının Dayanılmaz Beyazlığı', 'Aloha: Hawaaii'de Geçen Çinli Bir Emma Stone Hikayesi' gibi başlıklarla eleştirilen film ve kasting seçimine, eleştirmen Jen Yamato da 'Crowe kasting kaygılı bir ekip oluşturmak yerine, Hawaii yerlilerinden daha etnik kimlikli kişileri filminde oynatsaydı, her şey çok daha samimi olacaktı.' sözleriyle katıldı.

Rooney Mara'nın yakında vizyona girecek 'Pan'da Tiger Lily'i oynaması, Johnny Depp'in “The Lone Ranger”ın Tonto'su olması, ya da “The Ridiculous Six”in setinde kırmızı yüzüyle karşımıza çıkan Adam Sandler'la birlikte; filmlerdeki kasting tercihlerinin 'beyazlaştırılması', son dönem sinema filmlerinde dikat çeken bir gündem yarattı. Kağıt üzerinde görünen o ki; izin istemektense bağışlanmayı istemek daha iyi zannediliyor. Tepkilerin ardından beklenen açıklama Crowe'dan geldi ve yayınladığı özür yazısında Emma Stone'un özgürçe bir tercih olduğunu dile getirdi.

"Karakteri kızıl saçlı bir yerliden esinlenerek yazmıştım."

"Karakteri kızıl saçlı bir yerliden esinlenerek yazmıştım."

Perez Hilton

'Hayalkırıklığınızın farkına vardım ve kasting tercihinin garip ya da çarpık olduğunu düşünen herkese en içten özürlerimi sunmak isterim. 2007'de senaryoyu yazdığım dönemde çizdiğim karakter Allison NG, ¼ oranda Hawaiili olmakla gurur duyan ama onlardan hiç birine benzemediğinin farkında bir karakterdi. Yarı Çinli babasından gelen kökeni Hawaii kültürüyle birleşiyordu. Ayrıca karakter; kızıl saçlı bir yerliden esinlenerek yazılmış idi. Bu durum ne kadar kırıcı ya da tartışmaya açık olsa da, filmde pek çok Asyalı-Amerikalı oyuncu, Hawaii yerlisi ve Pasifikli yer aldığı için seçimlerimden gurur duyuyorum. Ayrıca bu deneyim bana şunu gösterdi ki; seyirci sinemada ırkçılık, ayrımcılık ve eşitsizlik gibi konulara aç. Ben de ileride bu bağlamda hikayelerle onlara dönüş yapmayı planlıyorum.'

Son Olmayacak Gibi Görünüyor

Son Olmayacak Gibi Görünüyor

Araştırmalar gösteriyor ki “Aloha” Crowe'un Asyalı bir karakteri Amerikalı birine oynattığı ilk filmi, ama belli ki son olmayacak. Yeni filmi, “Roadies,”de de, Koreli Natalie Shin rolünde, Kanadalı Jacqueline Byers'ı izliyor olacağız.

Washington Post / AP

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
missis Simpson

dünyanın 6 da 1 i çinli kardeş zorlamasaydın keşke

KOVALA NEJDET

Bu karıdan çinli olmaz, olsa olsa amerikan gençlik filmlerindeki ev partisi verip anasının yatağında erkek arkadaşıyla sevişen kolej kızı olur -.-

Reed Kitt

Bişey olmaz zaten bok gibi film.