Görüş Bildir
Haberler
Cameron: ‘Bu Hızla Giderse Türkiye 3000 Senesinde AB'ye Girer’

etiket Cameron: ‘Bu Hızla Giderse Türkiye 3000 Senesinde AB'ye Girer’

ATKN
22.05.2016 - 17:31 Son Güncelleme: 22.05.2016 - 23:56

Türkiye'nin AB süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan İngiltere Başbakanı David Cameron, “Türkiye'nin bugünkü ilerleme hızıyla AB’ye girmesi, 3000 yılı civarında olur muhtemelen” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiliz ITV televizyonunda katıldığı programda konuşan Cameron, İngiltere’nin AB’den ayrılması için kampanya yürütenlerin İngiliz halkına 'Türkiye’nin AB’ye girmesini engelleyemeyiz, o nedenle bizim çıkmamız için oy kullanın” çağrısı yaptığını ancak bunun gerçeği yansıtmadığını söyledi.

'Uzak bir ihtimal'

'Uzak bir ihtimal'

Arşiv

'Türkiye’nin AB’ye girmesi uzak bir ihtimal' ifadesini kullanan Cameron, 'Bugünkü ilerleme hızıyla bunun gerçekleşme ihtimalinin belirmesi bile on yıllar alacaktır. O aşamada bile ‘hayır’ diyebilecek durumda olacağız” diye konuştu.

İngiltere’nin de bütün diğer AB üyelerinin de herhangi bir ülkenin AB’ye girmesini veto hakkı bulunduğunu belirten Cameron, Türkiye'nin üyelik süreciyle ilgili olarak “1987’de başvurdular. Bugünkü ilerleme hızıyla AB’ye girmeleri, 3000 yılı civarında olur muhtemelen” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin AB üyeliğine verdiği açık destek nedeniyle eleştiriliyor

Türkiye’nin AB üyeliğine verdiği açık destek nedeniyle eleştiriliyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere’nin AB’de kalmasından yana kampanya yürüten Başbakan Cameron daha önce Türkiye’nin AB üyeliğine verdiği açık destek nedeniyle eleştiriliyor.

AB’den ayrılmak için kampanya yürüten gruplar, Cameron’ın 2010’da Ankara’da düzenlediği basın toplantısında kullandığı 'Türkiye için ‘Kampı koruyabilir ama çadıra giremez' denilemez. AB’ye üyeliğiniz için mümkün olan en güçlü destekçiniz olarak kalacağım” sözlerini sık sık gündeme getiriyor.

Cameron’ın da referandum öncesinde Türkiye ile ilgili olumlu tavır almaktan kaçındığı görülüyor.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
597
268
183
142
39
15
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Andy Dufresne

salın suriyelileri londraya.

Eren Gezer

Suriyeliler senin malın mı, kölen mi? Irkçısın anladık da insanlığını da mı kaybettin?

Pasif Kullanıcı

Tamam türk olarak bu tarz konuşmalar bizi sinirlendiriyo da objektif olarak bakmaya çalışırsak avrupa devlet başkanı falan olsam ben de almak istemezdim türk... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

3000 yıl mı? bence çok iyimser konuşmuş