Görüş Bildir
Haberler
Çalışırken sosyal medyadan da uzak kalmak istemeyen bireyler, dikkat dağınıklığı tehlikesiyle karşı karşıya

Çalışırken sosyal medyadan da uzak kalmak istemeyen bireyler, dikkat dağınıklığı tehlikesiyle karşı karşıya

uplifers .com
28.05.2014 - 07:33

Şu an bu yazıyı okurken bir taraftan gelen e-maillerinizi kontrol ediyor, durmadan çalan telefonunuzdaki Whatsapp mesajlarınızı kontrol etmeye çalışıyor, zaman zaman arka planda çalan müziğe odaklanıp sözlerini mırıldanıyor, bir taraftan da öğleden sonraya yetiştirmek zorunda olduğunuz dosyaları hazırlamaya çalışıyor olabilirsiniz.

Art arda okunduğunda zihinde büyük bir kaos görüntüsü yaratan bu kurgu, aslında bir çoğumuzun hiç de yabancı olmadığı günlük bir rutini anlatıyor. Peki, bu rutini sürekli hale getirmenin dikkat sürenizi gün geçtikçe daha çok azalttığını ve odaklanma becerilerinizi körelttiğinin farkında mısınız?

‘’Media multitasking’’ olarak adlandırılan ve bir işe odaklanmışken bir taraftan da internette ve sosyal medyada olan biteni takip etme davranışı olarak adlandırılan bu trend, henüz çok yeni olmasına rağmen, üzerine bir çok bilimsel çalışma yapıldı. Bu araştırmaların birinde, akademik bir metin okurken bir taraftan da arkadaşlarıyla mesajlaşmayı sürdüren öğrencilerin, okumalarını bitirme sürelerinin çok daha uzun olduğu ortaya çıktı. Aynı şekilde, dersleri bilgisayarı önünde açık olarak dinleyen öğrencilerin de ileriki zamanlardadikkat dağınıklığı problemleri yaşadıkları görülüyor...

Kaynak: http://www.uplifers.com/calisirken-so...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın