Görüş Bildir
Haberler
Çalışanlarını Kaybetmek İstemeyen İşletme Sahiplerinin Acilen Değiştirmesi Gereken Davranışlar

Çalışanlarını Kaybetmek İstemeyen İşletme Sahiplerinin Acilen Değiştirmesi Gereken Davranışlar

luna
14.12.2020 - 07:00

#5 Asla çalışmak istemeyeceğim saatler!😱

Kaynak: https://www.businessknowhow.com/manag...
İçeriğin Devamı Aşağıda

En iyi çalışanlarınızı kaybetmek istemezsiniz değil mi?

En iyi çalışanlarınızı kaybetmek istemezsiniz değil mi?

Çalışanları kaybetmemek küçük işletmeler için oldukça önemlidir çünkü bir çalışanı kaybetmek işleyişi bozabilir ve müşteri ilişkilerinde negatif etkiler yaratabilir. İstifa dilekçelerini verdiklerinde ne kadar değerli olduklarını söylemeniz çok işe yaramayacaktır. Yöneticiler ne kadar iyi olursa olsun bazen çalışanlar kontrolünüz dışındaki nedenlerle işten ayrılabilir. Fakat durum  düzeltebileceğiniz hatalardan da kaynaklanıyor olabilir. Haydi gelin bu hataların neler olduğuna ve nasıl düzeltebileceğinize birlikte bakalım...

1. Çalışanlarınıza yeterli maaş vermiyor olabilirsiniz.

1. Çalışanlarınıza yeterli maaş vermiyor olabilirsiniz.

Küçük bir işletmeniz olabilir fakat çalışanlarınız da faturalarını ödemek ve eve ekmek götürmek için çalışmaktadır. Diğer faktörler de önemlidir ama para çalışanları motive eden başlıca nedenlerdendir. Başarılı ve işletmeniz için değerli olan çalışanlarınıza piyasa oranlarında ya da daha fazla miktarda maaş vermelisiniz. Küçük bir işletmeniz olması ve büyük şirketler kadar fazla ücret verememeniz anlaşılabilir fakat çalışanlara başka bir yerde kazanabileceklerinden daha az ücret sunmak uzun süreli ve sadık çalışanlara sahip olmanızı sağlamayabilir.

2. Yeterli iş eğitimi vermiyor olabilirsiniz.

2. Yeterli iş eğitimi vermiyor olabilirsiniz.

Başarılı bir çalışan öğrenmeyi sevdiği ve her gün daha da iyi olmak istediği için başarılı olur. Bu yüzden çalışanlara sürekli yeni şeyler öğrenebilecekleri fırsatlar sunmalısınız. Onları konferanslara gönderin, yeni bir sertifika almaları için para verin ya da onları endüstri hakkında bilgili kişilerle tanıştırın. Sizden öğrendiklerini alıp başka bir şirkete gidebilecek olan çalışanlar olabilir fakat bu riski almanız gereklidir.

3. Çalışanlarınızı yeterince zorlamıyor olabilirsiniz.

3. Çalışanlarınızı yeterince zorlamıyor olabilirsiniz.

Çalışanlar gereken eğitimi aldıktan sonra öğrendiklerini uygulamak isterler. Her gün işe gelip aynı şeyleri yapmaktan memnun olmazlar. Bir yönetici olarak onlara yapabilecekleri yeni işler bulmalısınız fakat sürekli daha fazla iş vermemelisiniz.

4. Zamanlarına saygı göstermiyor olabilirsiniz.

Bu her çalışan için geçerlidir fakat en çok siz fark etmeden başarılı çalışanları etkileyen bir sorundur. Güvenilir oldukları için önemli işler için ilk olarak onları ararsınız fakat onlara çok yüklenmemelisiniz. İş tanımlarına saygı duymalısınız. Onlardan fazla çalışıyormuş gibi hissettiklerinde söylemelerini istemeli ve kişisel zamanlarına saygı duyduğunuzu göstermelisiniz. Başarılı çalışanlarınıza aşırı yüklenmediğinizden emin olun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Çalışanlarınızı 9-5 çalıştırmamalısınız.

5. Çalışanlarınızı 9-5 çalıştırmamalısınız.

Her şeyin bağlantılı olduğu bir dünyada yaşamaktayız. Çoğu işte çalışanlar işlerinin bir kısmını her yerden yapabilirler. Güveninizi kazanan başarılı çalışanlar istedikleri yerden ve istedikleri zamanda çalışabilirler. Bu yüzden kendi programlarını yapmalarına izin vermelisiniz. Tabii ki katılmaları gereken toplantılar ve ayarlanmış etkinlikler olacaktır. Fakat bunların dışında onları masada oturdukları zamanla değil performanslarıyla değerlendirmelisiniz.

6. Çalışanları yeterince övmüyor olabilirsiniz.

6. Çalışanları yeterince övmüyor olabilirsiniz.

Kötü yöneticiler eğer birisi işi için para alıyorsa mükemmel bir iş çıkarmasının özel olmadığını ve gerekli olduğunu düşünürler. Herkes işe gelip iyi çalışmalıdır fakat bir yönetici olarak çalışanlarınızın yaptıklarına yeterince iltifat etmiyorsanız büyük olasılıkla yüksek istifa oranlarıyla karşılaşırsınız. Herkes kendilerine iltifat edilmesinden hoşlanır. Evde, sosyal medyadaki arkadaşlarından ve patronlarından övgü almaları insanları mutlu eder ve onlara değer verdiğinizi anlarlar.

7. Çalışanlarınızın fikirlerini yeterince sormuyor olabilirsiniz.

7. Çalışanlarınızın fikirlerini yeterince sormuyor olabilirsiniz.

Başarılı çalışanlarınızın değerli fikirleri vardır. Eğer fikirlerini sormazsanız işinizi geliştirebilecek fırsatları kaçırabilirsiniz. Daha da önemlisi onlara işleriyle ilgili nasıl hissettiklerini sormalı ve bu konuda dürüst olmaları için cesaretlendirmelisiniz. Bunları sorup çalışanlarınızı dinlemek uzun sürebilir fakat bu bilgilerle onların profesyonel anlamda gelişimlerini takip edip işteki görevlerini değiştirebilirsiniz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
fbw36

Parası olan ama donanımı olmayan insanlar patron olunca maalesef sorunlar yaşanıyor. Mesleği ya da sektörü ne olursa olsun, işveren olacak herkesin zorunlu i... Devamını Gör