Görüş Bildir
Haberler
Çalışanlarına çılgın hediyeler veren 9 efsane patron!

Çalışanlarına çılgın hediyeler veren 9 efsane patron!

Eskiden Optimisttim
29.07.2015 - 09:00 Son Güncelleme: 29.07.2015 - 12:27

Yemeksepeti’nin kurucusu Nevzat Aydın, Ayşe Arman’a verdiği röportajda söylediği şu sözlerle bu haftanın pazartesi sendromunu 10’a katladı: “Şirketin satışından gelen 27 milyon doları 114 çalışana paylaştırdık.” Biz Türkiye’de böyle patronlara pek alışık değiliz ama dünyada onlardan çok var. İşte “Neden benim patronum o değil!?” diye klavyenizi döveceğiniz 9 büyük insan!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kendi maaşından vazgeçen CEO

1. Kendi maaşından vazgeçen CEO

Dan Price

ABD, Seattle’da Gravity adlı bir teknoloji şirketinin kurucusu ve CEO’su Dan Price, İnsan Kaynakları departmanından gelen ‘çalışanların mutsuzluğu’ raporları üzerine tüm dünyanın konuşacağı bir karar aldı: Kendi maaşını neredeyse sıfıra indirip şirketteki herkese yüzde 400’e varan zamlar yaptı. Price’ın bu radikal kararıyla şirketteki en düşük maaş olan 18 bin dolar (yıllık), 70 bin dolara çıktı.

2. "Şimdi ofisi terk edip, hemen tatile çıkın!"

2. "Şimdi ofisi terk edip, hemen tatile çıkın!"

Bart Lorant

FullContact şirketinin CEO’su Bart Lorant, herkesi tatile çıkmaya zorluyor ve bunun için çalışanlarına her yıl maaş harici 7 bin 500 dolar ödüyor. Ama iki şartı var: Birincisi, bu tatil, gerçekten bir tatil olacak ve çalışanlar  iyi bir tatil geçirdiklerini ispatlayacaklar. İkincisi de iki hafta boyunca tek bir maile bile cevap vermeyecek, şirketten kimseyle iletişim kurmayacaklar. Lorant, bir röportajında şunları söylüyor: “Bunu çalışanlarımın mutluluğu için değil, işimin başarısı için yaptım ki öyle de oldu.”

3. Gerekmedikçe ofise gitmek yasak!

3. Gerekmedikçe ofise gitmek yasak!

Richard Branson

Her şeyi başlatan aslında Netflix… Dijital yayıncılığın lider firması, şirketin bütün politikasını ‘ofissizlik’ ve ‘toplantısızlık’ üzerine kurdu. Ardından medya dünyasının başka bir devi Virgin Group’un CEO’su Richard Branson çalışanlarına ofise gelmeyi yasakladı. Acil bir durum olmadığı sürece toplantıların yapılmadığı bir düzen kurdu. Şu anda Virgin Group’un yüzde 80’i ‘evden’ çalışıyor.

4. 6 bin 400 çalışanıyla Fransa’ya uçtu

4. 6 bin 400 çalışanıyla Fransa’ya uçtu

Li Junyan

Tiens Group Company’nin sahibi ünlü Çinli milyarder Li Jinyuan, şirketinin 6 bin 400 çalışanıyla birlikte aynı anda Fransa’ya tatile çıktı. Ünlü iş adamının bu bonkör hamlesinin sebebi ise şirketin kuruluşunun 20. Yıl dönümü olması. Jinyuan’ın 6 bin 400 kişiyi Fransa ve Monaco’ya götürmesinin bedeli ise yaklaşık 15 milyon dolardı.

5. 1700 elemanıyla gemiye binip gitti

5. 1700 elemanıyla gemiye binip gitti

Oprah Winfrey

Başka bir toplu tatil meraklısı patron ise dünyaca ünlü televizyoncu Oprah Winfrey. Şirketinin değil kendisinin 55’inci yaş günü için 15 günlük bir Akdeniz turu düzenledi ve 1700 çalışanını da yanında götürdü. Dev bir gemiyle Türkiye’den İspanya’ya bütün Akdeniz kıyılarını dolaşan ekibin tek bir elemanının Oprah’a maliyeti ise 7 bin dolar oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Eğitim masrafları benden"

6. "Eğitim masrafları benden"

Chieh Huang

Boxed adlı oyun şirketinin CEO’su Chieh Huang, çalışanlarının en çok ‘çocuklarının gelecekleri’ konusunda endişeli olduklarını fark etti ve bir gün 122 çalışanına hiç beklenmedik bir anda şu açıklamayı yaptı: “Kaç çocuğunuz olduğu ve masraflarının ne kadar olacağının hiçbir önemi yok, bütün üniversite harcamalarını ben yapacağım.” Huang, bu hareketiyle “2015’in En İyi Patronu” seçildi.

7. "100 milyon doları bölüşün"

7. "100 milyon doları bölüşün"

Wiley Cerilli

Single Platform adlı start-up’ın kurucusu ve CEO’su Wiley Cerilli, şirketini sıfırdan kurdu, 100 milyon dolara sattı. Kendisi hiçbir bedel almadan, bu parayı tıpkı Nevzat Aydın gibi kıdem ve çalışma sürelerine göre elemanlarına dağıttı. En yüksek prim 1 milyon doları aşarken, en düşük prim bile 10 bin dolardan az değildi.

8. "Herkese benden ev, araba, elmas!"

8. "Herkese benden ev, araba, elmas!"

Diwali

Elması takanların dünyanın en zengin insanları, çıkaranların ise en yoksulları olmaları ekonomik adaletsizliğin en büyük simgesi olarak gösterilir hep. Ancak Diwali’de durum farklı. Elmas şirketi Diwali, bütün elmas işçilerine çekilişle ve herkese bir hediye düşecek şekilde 570 araba, 200 ev ve 300’ün üzerinde elmastan yapılmış mücevher armağan etti. Üstelik hiçbir gerekçe olmadan!

9. BONUS: Özel Game of Thrones izni

9. BONUS: Özel Game of Thrones izni

Dan Rice

Her şey para, tatil değil elbette; önemli olan niyet! Küçük bir teknoloji şirketinin kurucusu olan Dan Rice ve ekibi sıkı bir Game of Thrones hayranıydı. Pazartesi günleri hem kendisinin hem de ekibinin bu tutkudan ötürü işe konsantre olamadığını fark eden Rice, Yılda 10 gün (10 bölüm için) Game of Thrones’un yayınlandığı günler işe gelmeyi yasakladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın