Görüş Bildir
Haberler
Çalınan Müze Farkına Bile Varmamış: Polis Baskınında 500 Yıllık Tablo Bulundu

Çalınan Müze Farkına Bile Varmamış: Polis Baskınında 500 Yıllık Tablo Bulundu

Napoli'de bir polis baskını sırasında yatak odası gardırobunda bulunan Da Vinci'nin Salvator Mundi tablosunun 500 yıllık kopyası, eserin çalındığının farkında olmayan müzeye geri döndü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rönesans döneminin ünlü ressam ve bilim insanı Leonardo da Vinci'nin eseri olduğu kanaati üzerine 2017 yılında 450 milyon dolarlık rekor fiyata satılan 'Salvator Mundi' (Dünyanın Kurtarıcısı) isimli tablonun 500 yıllık bir kopyası, bir polis baskını sırasında ele geçirildi.

Yatak odasındaki gardıropta bulundu

Yatak odasındaki gardıropta bulundu

İtalya'nın Napoli kentindeki bir müzeden çalınan Salvator Mundi'nin kopyası, polisin bir daireye düzenlediği baskında yatak odasındaki gardıropta bulundu. 

1510'lu yıllarda Da Vinci'nin bir öğrencisi tarafından yapıldığı sanılan kopyanın ele geçirildiği dairenin 36 yaşındaki sahibi, çalıntı mal edinmek ve bulundurmak şüphesiyle gözaltına alındı.

Müze yetkilileri tablonun çalındığını fark etmemiş

Müze yetkilileri tablonun çalındığını fark etmemiş

Savcı Melillo, Salvator Mundi'nin kopyasının bir parçası olduğu Doma Müzesi koleksiyonunun sergilendiği San Domenico Maggiore Kilisesi'nin eserin çalındığının farkında olmadığını söyledi. 

Melillo, 'Yetkililer çalındığının farkında değildi, çünkü tablonun tutulduğu oda koronavirüs pandemisi nedeniyle 3 aydır açılmamıştı' dedi.

Zorla içeri girme belirtisine rastlanmadı

Zorla içeri girme belirtisine rastlanmadı

Kimse kayıp bildiriminde bulunmadığından tablonun odadan ne zaman çıkarıldığı bilinmiyor. Polisin açtığı sanat eseri hırsızlığı soruşturmasında zorla içeri girme belirtisine rastlanmadı. Müze en son ocak ayında Salvator Mundi'nin kopyasını envanterinde bildirmişti. Melillo, 'Bunun uluslararası sanat ticareti içindeki bir kuruluş tarafından yaptırılan bir hırsızlık olması mantıklı' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
7
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Yazıklar olsun Erdoğan

DoctorWhat

Çalındığının farkına varılmaması ilginçmiş