Görüş Bildir
Haberler
Çakır: "15 Gün İçinde Sahada Olacağım"

Çakır: "15 Gün İçinde Sahada Olacağım"

Fatih
19.12.2014 - 00:09

Türkiye’yi Avrupa’da ve dünyada başarıyla temsil eden Cüneyt Çakır, Ülkehaber’e özel açıklamalar yaptı.

İstanbul’da düzenlenen bir ödül gecesine konuk olan Cüneyt Çakır, Ülkehaber Spor Editörü Selman Öztürk’e konuştu. Sahalara ne zaman döneceğini de açıklayan deneyimli hakem, taraftarlara mesaj göndermeyi de ihmal etmedi.

Öncelikle geçirmiş olduğunuz rahatsızlıktan dolayı tüm sporseverler adına tekrar geçmiş olsun demek istiyorum. Sizi yeniden sahalarda görmek için ne kadar bekleyeceğiz?

Çok teşekkür ederim. Yeşil sahaları, çim kokusunu ben de çok özledim. Talihsiz bir rahatsızlık yaşadım. Ama atlattım sayılır. Sevenlerimizin duası ile beklenenden daha çabuk sürede iyileştiğime inanıyorum. 15 gün içinde yeniden sahalarda olacağım.

Hangi maç ile sahalara döneceğiniz belli mi?

Henüz belli değil. Ama çok da önemli değil açıkçası. O sahada olmak asıl önemli olan. Müsabaka ayırt etmiyorum.

Sadece Türkiye’den değil dünyadan da çok önemli mesajlar geldi hastalığınız konusunda.

Evet bu beni çok mutlu etti. İnsanların değer verdiğini görmek her şeyden kıymetli. Demek ki iyi işler yapmışız diyorum, seviniyorum. FIFA’dan, UEFA’dan ve çok sayıda ülkenin futbol federasyonundan telefonlar aldım. Bunlar gerçekten tarifi olmayan duygular.

Süper Lig, Şampiyonlar Ligi ve Dünya Kupası. Bu üç turnuvadan hangisi sizin için önde?

Tüm organizasyonlara aynı hassasiyetle yaklaşıyoruz. Ama Dünya Kupası bambaşka diyebilirim. O atmosfer, o ortam başka hiçbir yerde yok. Tüm dünya sizi izliyor, bunun farkında olarak düdük çalıyorsunuz. Hal böyle olunca maçın her saniyesi ayrı bir heyecan haline geliyor.

Süper Lig haricinde görev aldığınız uluslararası turnuvalarda daha iyi yönetim sergilediğiniz söyleniyor hep. Bunun nedeni nedir sizce? Uluslararası turnuvalar daha mı rahat oluyor psikolojik anlamda?

Kesinlikle daha rahat. Herkes size saygı gösteriyor. Saha içinde tek yetkili olduğunuz biliyor ve ona göre davranıyor. Bu da yönetim kabiliyetinize yansıyor haliyle. Bir de şu var; yurtiçinde yönettiğimiz maçları bizim insanımız hep taraflı bir gözle izliyor haliyle. Ama yurtdışında oynanan maçları tarafsız gözle izliyorlar. Bu nedenle öyle hissediliyor da olabilir.

Maç öncesi ve sonrası mı, yoksa maç sırası mı daha zor hakemler için?

Türkiye’de maç öncesi ve maç sonrası. Avrupa’da ise maç esnasında yaşananlar daha zor.

2018 Dünya Kupası’nda görev alacağınızı düşünüyor musunuz?

Bunu sadece zaman gösterir diyorum. Hepimiz pamuk ipliğine bağlıyız. Çok basit bir talihsizlik bile hakemlik hayatınızı etkileyebilir, ya da tamamen bitirebilir. Bu nedenle şimdiden konuşmak çok zor. Ama gönül ister tabi ki.

Son olarak taraftarlara bir mesajınız var mı?

Hakem olarak zaten işimiz zor. Taraftarlardan anlayış ve destek istiyoruz. Bizler ne olursa olsun maçı en iyi şekilde yönetmekle yükümlüyüz. Hiçbir zaman taraf gözetmiyoruz buna emin olsunlar. O sahaya adım atan hakemin aklında sadece maçı hatasız bitirip, eve gittiğinde başını yastığa rahatça koymak geçiyor. Daha sahaya çıkarken ıslıklanıyoruz. Buna hep birlikte bir son verelim. Biz tribünlerle barışık olmak istiyoruz. Dileğimiz bu…

Ülke Haber - Selman Öztürk

Kaynak: http://www.ulkehaber.com/spor/15-gun-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0