Görüş Bildir
Haberler
Çağ Teknoloji Çağı: Geleceğin Mesleklerine Adapte Olmak Adına Sahip Olmanız Gereken Beceriler!

Çağ Teknoloji Çağı: Geleceğin Mesleklerine Adapte Olmak Adına Sahip Olmanız Gereken Beceriler!

Don't mind me
15.04.2019 - 13:30

Akıllı telefonlar yokken hayat nasıldı hatırlayan var mı? Facebook'tan, hatta İnternetten öncesini? 

Uzmanlar 2025'te 5 milyondan fazla işin otomasyona karşı yok olacağını düşünüyor. Yani üniversitede hayalini kurduğunuz meslekler gelecekte çok daha farklı hale gelebilir, hatta yok olabilir. Geleceğin mesleklerinin neler getireceğini kimse kesin olarak tahmin edemese de işinize yarayacağı düşünülen 'geleceğin yetenekleri'ni derledik. Keyifli okumalar.

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zihinsel Esneklik ve Karmaşık Problem Çözme

Zihinsel Esneklik ve Karmaşık Problem Çözme

Bilim sürekli kendini yenileyen, adeta canlı bir organizma, gelecekte karşılaşacağımız problemler de daha önce görmediğimiz ve tecrübe etmediğimiz şeyler olacak. Bu açıdan sınırların ötesinde düşünmeye, büyük resmi görmeye problemleri çözmek için bir şeyleri yeniden düzenlemeye ihtiyacımız olacak. Bunu da zihinsel esneklik becerisiyle sağlayacağız. Tabi bu problemler geliştikçe beynimiz de bir o kadar da esnek hale geliyor!

Yaratıcılık

Yaratıcılık

Bir hocamız 'Sizden daha zeki, daha çalışkan olanlar olabilir, ancak sizin kadar yaratıcısı olamaz.' demişti. Eğer gelecekte işinizin robotlar tarafından ele geçirilmesini istemiyorsanız yaratıcılığınızı geliştirmelisiniz, robotlar sizden çok daha iyi problem çözse de orijinal şeyler yaratma konusunda sizinle yarışamazlar. Tabi henüz!

Kritik Düşünme

Kritik Düşünme

Teknoloji hayattaki pek çok mesleği otomatize hale getirmiş durumda ancak kritik kararlarda hala geçerli bir mekanizma değil. Gelecek işinizde çeşitli durumları analiz etmeye, birden çok çözümü göz önünde bulundurmaya ve karar vermeye ihtiyacınız olacak. Bu sebeple kritik düşünme yetiniz sizin için oldukça önemli olacak!

İnsan İlişkileri

İnsan İlişkileri

İleride hayalini kurduğunuz işte başarılı olmak istiyorsanız insanlarla nasıl çalışacağınızı ve onları nasıl yöneteceğinizi öğrenmeniz gerek. Empati kurma, dinleme ve duygularınızı kontrol etme yetinizi geliştirmelisiniz.

STEM

STEM

İlk kara delik fotoğrafını çeken ekibin öncülerinden Katie Bouman.

STEM yani bilim, teknoloji mühendislik ve matematik becerileri günümüzde de çok önemli bir yer tutmakta, ancak gelecekte daha gelişmiş STEM becerilerine ihtiyacınız var. Ayrıca kodlama da bu kategoriye eklenebilir. İleride iyi bir iş imkanı peşindeyseniz mutlaka bu alanlarda kendinizi geliştirin ve geliştirmeye devam edin!

İçeriğin Devamı Aşağıda

SMAC

SMAC

STEM artık iş dünyasında popüler bir terim ancak onun yanına bir de SMAC eklenmiş durumda. Anlamı sosyal, hareketli, analitik ve bulut sistemleri. Geleceğin iş dünyasında tutunmak için bu kavramlara hakim olmakta yarar var, günümüz git gide bulut ve analitik sistemlere yöneliyor!

Disiplinlerarası Bilgi

Disiplinlerarası Bilgi

Geleceğin iş dünyasında çeşitli alanlarda bilgi sahibi olmanız, geleceğin getireceği problemlere yaratıcı çözümler sunmanızı sağlayacak. Tek kaynaklı çalışmayarak, farklı alanları da merak edip araştırarak farklı alanlarda kendinizi geliştirebilirsiniz. Belki de ilginizi çeken günlük kaynakları takip etmekle başlayabilirsiniz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın