Görüş Bildir
Haberler
C Vitamini Deposu Limon Ve Limon Suyunun 20 Faydası

C Vitamini Deposu Limon Ve Limon Suyunun 20 Faydası

Doğan Osman
07.05.2018 - 17:36

C Vitamini Deposu Limon Ve Limon Suyunun 20 Faydası

Uzmanlara göre, limon, insanların sağlığı söz konusu olduğunda harikalar yaratan küçük ama oldukça becerikli bir meyvedir. Ve içerisinde, Kalsiyum, Magnezyum, Riboflavin, C Vitamini ve Potasyum gibi insan vücuduna oldukça faydalı vitamin ve mineralleri barındırır. Eğer, bu küçük güçlü meyveyi düzenli olarak kullanmıyorsanız; limonun sunduğu tüm bu inanılmaz faydaları kaçırıyorsunuz demektir.

Limon Suyunun Sağlığa Faydaları

Aşağıda düzenli olarak limon tüketiminin sağladığı faydaları bir araya getirdik. Gerçek sonuçları elde etmek için birkaç günlüğüne limon suyu tüketimini bir rutin haline getirmeyi unutmayın.1. Sindirim Geliştirir – Kabızlığı Giderir:

Limon suyu sindirim sisteminizi uyarır. Bu, karaciğerinizi sindirim için safra üretmeye teşvik eder. Buna ek olarak, limon suyu içmek, yaşadığınız herhangi bir kabızlığı etkili bir şekilde ortadan kaldıracaktır.2. Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirir:

Limon suyundaki yüksek C vitamini bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olur. Temel olarak, limon suyunda bulunan saponinlerin, soğuk algınlığı ve gribin önlenmesine yardımcı olabilecek antimikrobiyal özellikleri vardır.

3. pH Düzeyini Dengeler:

Limonlar vücudunuz için en alkalize edici gıda türleri arasındadır. Bu nedenle, limon suyunu içilmesi vücudunuzdaki ürik asit miktarını düşürür. Unutmayın, ürik asit, iltihapla birlikte ağrının en önemli nedenlerinden biridir.4. Kilo Verdirir:

Vücuttaki alkalin miktarının artması kilo vermenize yardımcı olan en önemli etkenlerden biridir. Limonun vücuttaki alkalin miktarını arttırdığı bilinen bir gerçektir. Limonların vücudunuza daha fazla alkali yapmasına yardımcı olması, limon suyu içmenin iyi bir kilo kaybetme stratejisi olduğu anlamına gelir. Yine limon suyu, açlık arzusuyla mücadelede oldukça beceriklidir.

5. Cildinizi Temizlemeye Yardımcı Olur:

Limon suyu iyi bir C vitamini kaynağıdır. C vitamini diğer antioksidanlarla birlikte genellikle cilt yaşlanması, lekeler ve kırışıklıklar ile savaşır. Limon suyu cildinizi etkili bir şekilde yeniler. Ayrıca limon suyunun alkali etkisi, akneye neden olan bazı bakterileri yok eder.6. İltihap Oluşumunu Engeller

Vücudunuzdaki iltihap oluşumunu başlıca nedenlerinden biri ürik asittir. Bu asit normalde eklemlerde iltihap ve ağrıya neden olur. Limon suyu içtiğinizde, vücudunuzun ürik asitini çıkarmasına yardım edersiniz; Sonuç olarak vücudunuz daha az inflamasyon yaşayacaktır. Genel sonuç sağlıklı eklemler ve daha az ağrıdır.

7. Toksinleri Temizler:

Limon suyu hafif bir diüretiktir. Bu nedenle, limon suyu ve ılık su kombinasyonu vücudunuzun toksinleri ve atıkları temizlemesine yardımcı olur. Limon suyunda bulunan sitrik asit, vücudunuzdaki enzim fonksiyonunu en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olur. Bu karaciğerinizi uyarır ve detoksifikasyona (toksinlerden arınma) yardımcı olur.

8. Astım Çözümü:

Limon suyu ve suyun temizleyici etkileri bilinmektedir;Su, vücudunuzun toksinlerden kurtulmasına ve kanınızı arındırmasına yardımcı olur. Limon suyu vücudunuza aşağıdaki terapötik etkileri sağlar: Balgam söktürücü, iltihabı yok eder ve antiseptik bir etki yaratır. Bu özellikler balgam söker ve astımla savaşmanıza yardımcı olur.

9. Kanser Hücreleri Savaşır:

Araştırmaya göre limon suyunun kanser hücrelerinin yok edilmesinde etkili olduğu görülüyor. Günde birkaç bardak limon suyu tüketerek kanserle etkili bir şekilde savaşabilirsiniz. Nitekim limon suyu sadece kansere karşı savaşmakla kalmayıp aynı zamanda birçok bakteri, mantar, parazit ve virüs öldüren iyi bir antimikrobiyal maddedir.

10. Düşük Kan Basıncını Tedavi Eder

Limon suyu içilmesi kalp problemleri olan insanlar için çok önemlidir. Limon suyu yüksek tansiyon, mide bulantısı ve baş dönmesini yönetmeye yardımcı olur. Ayrıca, limon suyu depresyon ve zihinsel stresi azaltır.

11. Stres Düzeylerini Düşürür:

Limon suyu, C Vitamini’nin büyük bir kaynağıdır. Çoğu durumda, stresli olduğunuzda, C vitamini önemli ölçüde tüketmeniz sizi rahatlatır. Sonuç olarak vücudunuza C vitamini takviye etmek stres seviyenizi azaltır ve rahatlamanıza yardımcı olur.

12. Osteoporoz (Kemik Erimesi) Riskini Azaltır:

Günlük olarak limon suyu içterek, osteoporoz riskini oldukça yüksek ölçüde azaltabilirsiniz. Bir kez sindirilen limon suyu, alkali miktarını arttırır. Bu da vücudunuzdaki kalsiyom miktarının yükselmesine yardımcı olur.

13. Böbrek Taşlarını İyileştirir:

Limon suyu, böbrek taşı için en etkili ev ilaçlarından biridir.Böbrek taşlarındaki kalsiyumu parçalamak için bir limon suyu ve zeytinyağı karışımı içebilirsiniz; Bu sayede taşlar, böbrekler ve mesanenize herhangi bir acı vermeden vücudunuzdan atılır. 

14. Ağızda Oluşan Bakteri ve Ağrıların Azaltılmasını Sağlar

Ağzı limonlu suyuyla durulamak yıllardır kullanılan bir yöntemdir. Limon suyundaki yüksek asit içeriği, dil ve diş etlerinizdeki bakterilerin büyümesini önler. Tek yapmanız gereken bir çorba kaşığı limon suyunu gargara olarak uygulamak. Bir bara suya bir adet limonu sıkın ve ağzınızı bu su ile durulayın. Ayrıca, limon suyu ağzınızın kurumamasını sağlar.

15. Kafein Tüketimini Azaltmanıza Yardımcı Olur:

Kafein tüketimiyle ilgili problemler yaşıyorsanız çözüm basit. Limon suyuyla bu alışkanlığınızı kolayca değiştirebilirsiniz. Yapmanız gereken limon suyuna yeteri miktarda bal eklemek ve bunu düzenli olarak tüketmek.16. Kan Şekerini Düzenler:

Limon suyu diyabetle mücadele eden insanlar için son derece yararlıdır, çünkü limon suyu kan şekerini dengelemeye yardımcı olur ve kan dolaşımını düzenler.

17. Antioksidan Etkisi Yapar Besin Gereksinimlerini Karşılar

Limondaki suda çözünen antioksidan, toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar ve vücudunuzun enfeksiyona karşı direncini artırmasına yardımcı olur. Limon suyu içerdiği vitaminler sayesinde günlük besin gereksinimlerinizi karşılar.

18. Bağırsak sistemini Geliştirir:

Sabahları aç karnına ballı limonlu su içmek bağırsak sisteminizi iyileştirmeye yardımcı olur. Bu, tüm gün boyunca dayanıklılığınızı korumanıza ve kilo vermeyi kolaylaştırmanıza olanak tanır.

19. Kötü Kolesterolü Azaltır:

Kolesterol seviyeniz hakkında endişeleriniz varsa, limon suyu çözüm olabilir.20. İyileşim Sürecini Hızlandırır:

Düzenli olarak alacağınız ballı limonlu su, vücudunuzdaki yaraların ve hastalıkların daha çabuk iyileşmesini sağlar.

Sonuç olarak limonlar size hoş kokulardan ve ekşi bir lezzetten çok daha fazlasını sunan bir sebzedir. Bu eşsiz sebzeyi tüketerek bir çok yarar elde edebilirsiniz. Siz de bu mucizevi sebze ile lezzetli yemeklere lezzet katın ve limon suyunun gücünü kullanarak sağlığınıza kavuşun

Kaynak: https://teshil.com/limon-limonata/

Kaynak: https://teshil.com/limon-limonata/
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın