Görüş Bildir
Haberler
ByLock'ta İkinci Dalga: ‘20 Bin Kişilik Yeni Liste Belirlendi’

ByLock'ta İkinci Dalga: ‘20 Bin Kişilik Yeni Liste Belirlendi’

ATKN
26.09.2016 - 12:34 Son Güncelleme: 26.09.2016 - 16:15

FETÖ mensuplarının iletişim sistemi ByLock uygulamasını kullanan 53 bin kişilik listenin ardından 20 bin kişilik yeni bir listenin daha belirlendiği öne sürüldü. Yeni listenin adli ve idari işlemler için ilgili kurumlara gönderilmeye başlandığı belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15 Temmuz'daki darbe girişimi öncesinde, girişimi organize eden FETÖ'cülerin kullandığı ByLock uygulamasını kullanan kişilerle ilgili yeni tespitler yapıldı. ByLock'u kullanan çok sayıda kişi geçtiğimiz günlerde tespit edilmiş ve gözaltına alınmıştı.

'MİT 20 bin kişilik yeni bir liste belirledi'

'MİT 20 bin kişilik yeni bir liste belirledi'

Milliyet'ten Tolga Şardan'ın haberine göre ByLock sistemini ortaya çıkartan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 20 bin kişilik yeni bir liste belirledi.

Milliyet gazetesinin bugünkü (26 Eylül 2016) manşeti

İçeriğin Devamı Aşağıda

Darbe girişiminin ardından MİT’in yaptığı çalışmalarla referans kullanıcıların verdiği şifrelerin yüklenmesiyle “çok güvenli” biçimde haberleşmeyi sağlayan sistemle ilgili, daha önce devlet görevlilerinden oluşan 53 bin kişilik listenin ardından 20 bin kişilik ikinci liste hazırlandı.

Adli ve idari işlemler yapılması amacıyla ilgili kurumlara gönderilmeye başlandı

Adli ve idari işlemler yapılması amacıyla ilgili kurumlara gönderilmeye başlandı

MİT’teki uzmanlarca hazırlanan listede hemen hemen her devlet kurumundan personelin yer aldığı ifade edildi. 

Liste, adli ve idari işlemler yapılması amacıyla ilgili kurumlara gönderilmeye başlandı. 

Yeni listede bu kez, daha üst düzeyde bazı devlet görevlilerinin de yer aldığı öğrenildi.

Gülen talimat vermiş

Gülen talimat vermiş

Öte yandan ByLock iletişim sistemiyle ilgili yapılan araştırmalarda, ABD’de bulunan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ByLock kullanılması için özel talimat verdiği aktarılıyor.

Soruşturmalarda WhatsApp ve Viber gibi mobil mesajlaşma uygulamalarının örgüt içerisinde güvenli bulunmadığı, bu nedenle ByLock’a geçiş yapıldığı anlaşıldı. 

Soruşturmalarda, Gülen’den bölge imamlarına, bölge imamları aracılığıyla il ve ilçe imamlarına gelen tüm emir ve talimatların ByLock üzerinden ulaştırıldığı, böylelikle örgüt içindeki gizliliğin en üst seviyede oluşturulduğu belirlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
12
11
8
8
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Think As Carl Sagan

Ulan daha düne kadar 15 temmuz whatsup yazışmaları ortaya çıktı diyen siz değil miydiniz? Şimdi şifreli gizli yazışmalar diyorsunuz. Kullanılan programlardan... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Senin gibi bilmeden konuşan insanlar için 241 kişinin ölmesine rağmen inanması doğal. O gün İstanbul'da veya Ankara'da olsaydın anlardın gerçek mi değil mi d... Devamını Gör

Mert Karakaya

AKP mottosu; Her gün birini, bir gün hepsini içeri alacağız.

Pasif Kullanıcı

benim anlamadığım bir husus var, bu uygulama (bylock) herkesin kullanımına açık bir uygulama değil mi? adını ilk kez bu soruşturma ile duydum ama bir yanlış ... Devamını Gör

ufukdiyo

Ben hiç muz yemem. Zaten hiç sevmem. İstediğinize sorun, benim muz yediğim görülmemiştir.