Görüş Bildir
Haberler
Büyüleyici Atmosferleriyle Sizi Zamanda Yolculuğa Çıkaracak 20 Dönem Dizisi

Büyüleyici Atmosferleriyle Sizi Zamanda Yolculuğa Çıkaracak 20 Dönem Dizisi

R.G.
15.01.2021 - 12:01

Dizileri tükettiğinizi düşündüğünüz bu günlerde, size ilaç gibi gelecek bir liste ile karşınızdayız! Muhteşem kostümler, görkemli dekorasyonlar bazen de rengarenk makyajlarla sizi koltuğunuzdan alıp zamanda yolculuğa çıkaracak bu diziler seyir zevkinizi ikiye katlayacak. Özellikle dönem dizisi sevenlerin baş tacı olmaya aday bu liste hem popüler dizileri hem de hak ettiği halde ismini duyuramamış yapımları sizlerle buluşturuyor. 

Listemizde 'Dizi izlemek istiyorum ama zamanım yok.' diyenler mini diziler, 'Ben uzun soluklu dizi istiyorum.' diyenler içinse oldukça fazla seçenek mevcut. Bu zaman yolculuğunda sizlere şimdiden iyi seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Spanish Princess

1. The Spanish Princess

İspanya Prensesi Aragonlu Catherine'nin hayatını konu alan The Spanish Princess; kostümleri ve dekorlarıyla sizleri tarihsel anlamda oldukça verimli geçen bu yıllara götürecek. İlk iki sezonu yayınlanan The Spanish Princess, Philippa Gregory'nin Mahkum Prenses ve Kralın Laneti adlı kitaplarından uyarlandı. Özellikle Tudor Hanedanı'na ilgi duyan dizi bağımlıları için seçtiğimiz bu dizi sizlere sarayın kapılarını aralıyor.

2. Belgravia

2. Belgravia

1800'lü yıllarda Londra'nın lüks kenti Belgravia'da geçen yapım, iki ailenin geçmişe gömülü olan sırlarını ekranlara getiriyor. Muhteşem kostümlerle süslenen Belgravia dizisi dönemin kültürel yaşantısını gözler önüne seriyor.

3. Rome

3. Rome

Jül Sezar yönetimindeki Roma İmparatorluğu'ndan başlayarak Roma'nın en karışık yıllarını başarıyla ekranlarınıza getiren Rome, dönem yapımı sevenler için izlenebilecek yüksek bütçeli dizilerden biri. Roma'daki iç karışıklıkları, entrika dolu yaşantıları, çalkantılı siyasi dönemi cesurca sizlere aktarıyor.

4. Harlots

4. Harlots

18. yüzyıl İngiltere'sinde geçen Harlots, iki genelev sahibi kadının aralarındaki güç savaşını konu ediniyor. Bir tarafta yoksulluğun getirdiği sefalet diğer tarafta zenginliğin tüm ihtişamıyla muhteşem bir seyir zevki sunan bu dizi sizi derinden etkileyecek!

5. Cable Girl

5. Cable Girl

Orijinal ismiyle Las Chicas Del Cable, özellikle İspanyol yapımı sevenler için vazgeçilmez bir dizi olacak! Madrid şehrinde telefon şirketinde çalışan 4 kadını konu alan Cable Girls, 1920'li yıllarda kadınların ayakta durma çabalarını ekranlarınıza yansıtıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Lovecraft Country

6. Lovecraft Country

Dizi; kaybolan babasını aramak için yola koyulan Atticus Black'in ve bu yolculukta ona eşlik eden amcası George ve arkadaşı Letitia'nın korku dolu serüvenlerini ekranlara getiriyor. HBO yapımı Lovecraft Country, 1950'li yıllarda ön planda olan ırkçı düşünceler yüzünden siyahilerin karşılaştığı zorlukları da başarılı bir şekilde aktarıyor.

7. Bridgerton

7. Bridgerton

Kostümleri ve muhteşem mekan seçimleriyle ile sizleri İngiltere sosyetesinin içine düşürecek Bridgerton, oldukça geniş izleyici kitlesine ulaştı diyebiliriz. İlk bölümden itibaren sizleri hikayenin derinliklerine çekecek, tarihi ve romantik dizi sevenlerin baş tacı olacak bir yapım.

8. Outlander

8. Outlander

Outlander dizisi, dönem dizisi sevenler için iki farklı dönemi ekranlarınıza getirip size çifte keyif yaşatacak. Bir savaş hemşiresinin 1945 yılından gizemli bir şekilde 1743 yılına zamanda yolculuk yapmasıyla gelişen olayları ekranlara getiren bu yapım, özellikle 1743 yılının İskoç yaşantısını hem müzikleri hem de kostümleriyle sizlere hissettirecek.

9. Sanditon

9. Sanditon

Jane Austen'in yarım kalmış kitabından uyarlanan tek sezonluk mini dizimiz, eminiz büyüleyici ve romantik havasıyla sizleri etkilemeyi başaracak. Kıyafetleri ve dekorasyonlarıyla göz dolduran Sanditon, 8 bölümlük muhteşem atmosferiyle sizleri bekliyor.

10. Miss Fisher's Murder Mysteries

10. Miss Fisher's Murder Mysteries

1920'lerin tüm ihtişamıyla ekranlarınızda görsel şölen yaratacak olan yapım, Miss Fisher'in ve dedektif Jack Robinson'un cinayet soruşturmalarını ele alıyor. Hem gizem türünü hem de dönemi oldukça iyi ele alan Miss Fisher's Murder Mysteries, görkemli havasıyla sizleri günümüzden 1920'lere götürecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Downton Abbey

11. Downton Abbey

Crawley Malikanesi'nde yaşayanların hikayesini sizlerle buluşturan Downton Abbey, Crawley ailesinin iki varisini Titanic kazasında kaybetmesiyle değişen hayatlarını büyük bir ustalıkla ekranlara getiriyor. Downton Abbey, malikanede yaşayan hizmetçilerden leydilere kadar tüm karakterleri ince ince işleyerek, dönemin siyasi olaylarıyla harmanlayıp dönem dizisi sevenlerin beğenisine sunuyor.

12. Land Girls

12. Land Girls

Land Girls, erkeklerin savaşa gitmesiyle tarımda etkin olan kadın gücünün hikayesini ele alıyor. 1900'lü yılların savaş atmosferini ve yaşanılan zorlukları oturduğunuz yerden size hissettirecek olan bu yapım kurgusu ve diyaloglarıyla beğeninizi toplayacak.

13. Poldark

13. Poldark

Savaşın ardından memleketine dönen ve acı gerçeklerle karşılaşan Ross Poldark'ın hikayesini etkileyici kurgusu ve oyunculuklarıyla ekranlara aktarıyor. Verdiği ince mesajlarla ve kaliteli çekimleriyle bu yapım, sizleri oldukça etkileyecek.

14. The Marvelous Mrs. Maisel

14. The Marvelous Mrs. Maisel

1960'larda bir kadının, ev hanımlığından stand up gösterileri yapan birine dönüşmesini konu alan yapımda, dizinin eğlenceli atmosferi ve muhteşem şarkıları size eşlik edecek. 60'lardaki görkemli New York şehrini, kostüm ve dekorlarla güçlendiren The Marvelous Mrs. Maisel, dönem dizisi sevenleri hayal kırıklığına uğratmayacak.

15. Mercy Street

15. Mercy Street

Hastanede çalışan doktor ve hemşirelerin gerçek anılarını ekrana yansıtan bu yapım, 19. yüzyılda iç savaşta yaşanılan zorlukları ve bu zorluklarla baş etmeye çalışan insanların psikolojik durumlarını harika bir atmosferle ekranlara taşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Glow

16. Glow

1980'lerin rengarenk kostüm ve makyajlarıyla ekranlarınızda yerini bulacak olan Glow, bir grup kadının güreş şovuna katılma çabalarını anlatıyor. Kabarık saçların abartılı renkli makyajlarla buluştuğu bu yapımla beraber 80'li yıllara yolculuk yapacaksınız.

17. The Tudors

17. The Tudors

İngiltere Kralı VIII. Henry'nin çalkantılı hayatını anlatan The Tudors, görkemli davetleri, birbirinden gösterişli kostümleri ile sarayın kapılarını sizlere aralıyor. Entrika dolu bu dizi, VIII. Henry'nin siyasi kararlarını ve çarpıcı aşk hayatını akıcı bir şekilde ele alarak dönem dizisi sevenleri ekrana kilitleyecek.

18. Freud

18. Freud

Dizi, psikanalizin babası olarak bilinen Sigmund Freud'un hikayesini muhteşem bir kurguyla harmanlayarak 19. yüzyıl Viyana'sını ekranlara getiriyor. Muhteşem kostümler ve mekanlarla süslenen bu yapımda, Freud'un kendi yöntemleri ile işlenen cinayetleri çözme çabasını izleme fırsatı yakalayacaksınız.

19. Gran Hotel

19. Gran Hotel

1934 yılında başlayan İspanyol yapımı bu hikaye; entrika, suç ve gizemle dolu! Büyük bir otelin sahibi olan ailenin dışarıdan bakıldığında kusursuz görünen ama bu görüntünün ardında yatan sırlarla dolu yaşantısını keyifle izleyeceksiniz.

20. North and South

20. North and South

Dönemin ruhunu mükemmel bir şekilde yansıtan 2004 yapımı, 4 bölümlük bu mini dizi, siyasi detaylarla şekillenerek ekranlarınızda yerini buluyor. Sanayi devrimi ve işçi sınıfı problemleriyle şekillenen olay örgüsü sizi içine çekecek, dizi tekrar tekrar izlemek isteyeceğiniz bir yapım olarak akıllarınızda kalacak!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
4
3
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
salvatore

Şu anda Borgias'ı izliyorum. Aşırı iyi bir dizi bence şiddetle tavsiye ederim.