Görüş Bildir
Haberler
Büyükşehir Yasası Değişiyor mu?

Büyükşehir Yasası Değişiyor mu?

ATKN
28.12.2015 - 16:01 Son Güncelleme: 28.12.2015 - 16:15

Büyükşehir Yasası'nın değiştirileceği ve bazı yetkilerin merkezi yönetime verileceği iddialarıyla ilgili ilk resmi açıklama İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan geldi. Ala, 'Büyükşehir Yasası'yla ilgili bir çalışma yapılıyor. Çalışma var ama yasa çıkması için toplumsal iklim önemli' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arşiv

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Katıldığı NTV canlı yayınında Büyükşehir Yasası'nın değişeceği iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Efkan Ala

Ala, 'Büyükşehir Yasası'yla ilgili bir çalışma yapılıyor şimdi. Çalışma var ama yasa çıkması için toplumsal iklim önemli' dedi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Sabah gazetesi, Büyükşehir Yasası'yla ilgili haberini bugün manşete taşıdı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sabah gazetesinde bugün yer alan haberde, Doğu ve Güneydoğu'da HDP'li belediyelere ait araçların PKK tarafından kullanıldığı öne sürülmüş ve 'HDP'li belediyelerin yetkileri tırpanlanıyor' denilmişti.

Haberde şöyle denilmişti:

'Yeni düzenleme ile Büyükşehir belediyelerinin yetki ve sorumluluklarına neşter vurulacak. Bir önceki düzenleme ile belediyelere verilen bazı sorumluluklar geri alınacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun belediye başkanlarının görüşlerini almak için ilerleyen günlerde büyükşehir belediye başkanlarıyla bir araya gelebileceği ve hükümetin kararını şekillendireceği öğrenildi. 2012'de çıkarılan Büyükşehir Yasası ile 29 büyükşehirdeki il özel idareleri kapatılmış, yetki ve sorumluluklarının bir kısmını Büyükşehir ve ilçe belediyeleri devralmıştı. Yeni düzenlemeyle büyükşehirlerde yeniden il özel idarelerinin kurulması ya da valilklere ek sorumluluklar getirilmesi gündeme gelebilecek.

İtfaiye belediyelerin elinden alınacak

İtfaiye belediyelerin elinden alınacak

Yapılacak ikinci bir düzenlemeyle merkezi bir itfaiye teşkilatı kurularak, itfaiye sisteminin belediyelerin elinden alınması planlanıyor. Bu kararına ardında Türkiye'deki itfaiye teşkilatının yönetimini tek elde toplama ve ulusal düzeyde koordinasyonu sağlama arayışının olduğu da öğrenildi. Bunun için iki seçenek ön plana çıktı. Türkiye'deki tüm itfaiye teşkilatları AFAD'a bağlanacak. Ya da ayrı bir merkezi itfaiye teşkilatı kurulacak. 

Sabah ve NTV

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
27
6
4
3
3
0